Ara llegint
L’escriptor llucmajorer Sebastià Alzamora pronunciarà el pregó de la Festa de l’Estendard, enguany sense públic

L’escriptor llucmajorer Sebastià Alzamora pronunciarà el pregó de la Festa de l’Estendard, enguany sense públic

L’escriptor llucmajorer Sebastià Alzamora serà el pregoner de la Festa de l’Estendard de 2020, segons ha donat a conèixer l’Àrea de Cultura i Benestar Social de l’Ajuntament de Palma tot destacant la seva qualitat literària i personal i per ser una figura cabdal de la literatura catalana contemporània.

Alzamora ha avançat que el pregó partirà de la seva experiència personal amb la ciutat de Palma, des dels records d’infantesa, i resseguirà les diferents fesomies que conformen la ciutat, entre les quals també hi ha les persones marginades: tota aquella gent que, diu, ja ho passava malament abans de la crisi sanitària i social i de la qual ara ha empitjorat la situació.

“He intentat cercar diferents fesomies que té per a mi la ciutat i també per a la societat, per a la col·lectivitat d’una ciutat que també és una part destacada de la meva pàtria”, ha assenyalat. En un relat sentit, en què reivindica les segones oportunitats, la justícia, la igualtat i la cohesió social, Alzamora farà una ferma defensa de la cultura com a eina per a aconseguir aquests objectius.  Tampoc no hi faltaran les referències literàries, com ara a Miquel dels Sants Oliver, Gabriel Alomar, Bartomeu Rosselló-Pòrcel i Aina Moll.

Enguany, a causa de l’actual situació provocada pel covid-19, el pregó no estarà obert al públic, sinó que es retransmetrà per streaming a través del canal de Youtube de l’Ajuntament.

El pregoner

Sebastià Almazora s’ha erigit com una de les veus literàries més sòlides del panorama literari català: innovadora i deutora dels clàssics. Es va donar a conèixer amb els llibres de poesia Rafel (1994, Premi Salvador Espriu) i Apoteosi del cercle (1997), faceta que va seguir cultivant amb Mula morta (2001) i El benestar (2003, Premi Flor Natural dels Jocs Florals de Barcelona). Va debutar com a novel·lista amb L’extinció (1999, Premi Documenta). El 2005 amb La pell i la princesa va aconseguir un gran èxit de crítica i públic, i va ser guardonat amb el Premi Josep Pla. Reis del món és la seva darrera novel·la.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt