Ara llegint
Marratxí traduirà al llenguatge de signes els plenaris i altres activitats municipals rellevants

Marratxí traduirà al llenguatge de signes els plenaris i altres activitats municipals rellevants

L’Ajuntament de Marratxí ha firmat un acord amb la Federació de Persones Sordes de les Illes Balears (FSIB) per tal de facilitar i garantir, a partir del pròxim ple ordinari del mes de juny, del servei d’intèrprets del llenguatge de signes de forma simultània en les reunions plenàries.

A més dels plens ordinaris i extraordinaris, també es traduirà al llenguatge de signes aquelles reunions i actes públics rellevants i s’estudiarà la possibilitat d’incorporar els traductors de llengua de signes a les activitats, concerts, tallers o contacontes, si els usuaris ho demanen.

Una iniciativa que respon a l’interés del Consistori d’avançar en la inclusió de persones amb capacitats diverses, segons han explicat fonts municipals.

Amb aquesta iniciativa municipal, el Consistori vol reivindicar que allà on hi hagi una persona sorda, una persona sordcega, estigui present el llenguatge de signes. Per a molts de persones sordes i sordcegues, l’ús del llenguatge de signes espanyol i català és determinant per assegurar la seva participació plena en l’entorn, pel seu accés a la informació i als diferents serveis públics.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt