Ara llegint
Medi Ambient presenta a les entitats locals la convocatòria de subvencions per la reducció de residus

Medi Ambient presenta a les entitats locals la convocatòria de subvencions per la reducció de residus

La Direcció General de Residus i Educació Ambiental ha celebrat avui una jornada informativa adreçada a les entitats locals per detallar la convocatòria de subvencions per al finançament d’inversions relatives a la prevenció, reducció i gestió de residus a les Illes Balears per als anys 2021-23. Aquesta línia d’ajudes, dotada amb 2,3 milions d’euros, té l’objectiu principal de facilitar que les entitats locals compleixin amb la Llei 8/2019 de residus i sòls contaminats.

El director general de Residus i Educació Ambiental, Sebastià Sansó, ha valorat «molt positivament» que hagin participat la majoria de les entitats locals de les Illes Balears i s’ha mostrat «molt satisfet pel gran èxit de convocatòria de la jornada que demostra l’interès de les entitats locals en avançar cap a una millor gestió dels residus».

Sansó ha recordat que la convocatòria preveu ajudes per a diverses actuacions relacionades amb la gestió municipal dels residus com ara la millora de les deixalleries de les Illes Balears adequant-les a la normativa vigent o la construcció de noves instal·lacions i adquisició de deixalleries mòbils.

Com a novetat, enguany, també es poden presentar projectes de retirada d’amiant d’edificis públics en el marc del compliment del Pla Director Sectorial de Residus Perillosos.

Altres actuacions subvencionables en el marc de la convocatòria son la redacció de plans i programes de prevenció i gestió de residus municipals o la instal·lació de papereres per permetre la recollida selectiva de certes fraccions al carrer.

Seran seleccionables, també, actuacions de foment del compostatge domèstic i comunitari, de recollida selectiva a nivell municipal del residu tèxtil o l’organització d’esdeveniments per part dels municipis amb residu zero.

Les entitats locals disposen fins a dia 25 de setembre per a presentar les propostes.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt