Ara llegint
Millorar infraestructures i preservar el medi ambient

Millorar infraestructures i preservar el medi ambient

Estellencs Fora Vila

L’Ajuntament d’Estellencs ha adequat els accessos per a la possible extinció d’incendis a la carretera vella d’Andratx i ha participat en la prova pilot del cotxe elèctric compartit, entre altres actuacions

Durant aquesta legislatura, l’Ajuntament d’Estellencs ha invertit en millorar i renovar infraestructures, a més d’impulsar mesures per a la preservació del medi ambient i també per a la promoció de la cultura.

Entre les accions més destacades, des del Consistori citen l’adequació dels accessos per a la possible extinció d’incendis a la carretera vella d’Andratx i la reparació de xarxa d’aigua potable del Camí de la Mar, amb l’objectiu d’evitar fugues i pèrdues d’aigua, a més de la reforma del Carrer Magraners, “pel mal estat del paviment empedrat”.

Durant aquesta legislatura, prossegueixen, també s’han construït marges per millorar el pas de camions d’extinció d’incendis, s’han millorat el clavegueram municipal i el gimnàs del poble i s’han netejat els camins de senderisme, a més d’organitzar-se les rutes. A aquestes actuacions se sumen l’edificació de nous terrenys per millorar l’accés al cementiri i l’adequació del cementeri i la substitució de l’antiga xarxa d’aigües brutes del carrer de la Síquia “per una més adequada”; també s’han eliminat barreres arquitectòniques i s’han aïllat finestres i portes en els edificis municipals.

Un taller de cuina. (Ajuntament d’Estellencs)

En l’àmbit cultural, fonts municipals expliquen que actualment s’està duent a terme un taller de llengua catalana per a tots els nivells i persones de qualsevol edat i que cada any s’han realitzat festes patronals amb totes les associacions del municipi, a més de concerts d’estiu “per impulsar el coneixement d’artistes locals”. Entre altres esdeveniments destaquen la Diada de sopes mallorquines pel dia 1 de març i la fira de dia 1 de maig. A nivell de patrimoni, d’altra banda, s’han reparat les sèquies del poble i les escales i també s’ha reobert el Camí Real GR221 Puigpunyent – Estellencs.

Una acció encaminada a la iniciativa de cotxe compartit. (Ajuntament d’Estellencs)

Aquesta legislatura l’Ajuntament d’Estellencs també ha destinat esforços a impulsar mesures per preservar el medi ambient. Així, expliquen, han sol·licitat plaques solars per a l’Ajuntament i l’escola del municipi i una pèrgola per tapar una zona de pàrquing, a més d’adjudicar la nova gestió de recollida de residus, adquirir una biotrituradora i realitzar una prova pilot del cotxe compartit elèctric.

Entre els reptes pendents del municipi, conclouen, figuren la creació d’un punt verd preparat per a tot tipus de reciclatge i la construcció d’un pàrquing municipal.

El cartell de les noves Rutes Saludables.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt