Ara llegint
Un balanç positiu de la legislatura

Un balanç positiu de la legislatura

Porreres Fora Vila

Tot i haver estat una legislatura marcada per la pandèmia, des de l’Ajuntament de Porreres destaquen que ha finalitzat sense apujar impostos, amb deute zero i impulsant nous projectes

Aquesta ha estat una legislatura diferent de les anteriors a Porreres, segons explica la batlessa Francisca Mora: “Durant quasi dos anys vàrem haver de centrar totes les forces i esforços en fer front a la pandèmia. Porreres és un poble solidari i ho demostràrem amb escreix; només tenc paraules d’agraïment per a totes les persones que ens donaren una mà en moments d’incertesa i por”, afirma.

Tot i això, el balanç d’aquests quatre anys “és positiu”, perquè es va poder acabar la legislatura “sense apujar els impostos i amb deute zero”. En aquests anys, prossegueix, s’ha continuat impulsant els projecte que tenien per Porreres, gestionant-se “de forma eficient un bé escàs com és l’aigua”, reformant i renovant les instal·lacions municipals, dotant el poble d’un Centre de Dia i reformant i ampliant el CEIP Climent Serra i Servera. També s’ha quasi finalitzat el polígon industrial de La Creu, posant a disposició dels empresaris porrerencs i emprenedors “un espai en el qual podran desenvolupar els seus negocis”.

La inauguració del nou parc de calistènia. (Foto: Ajuntament de Porreres)

Des del Consistori també expliquen que han fet una “aposta clara” per la millora en la qualitat de la pràctica esportiva, renovant la gespa del camp de futbol i el paviment del Pavelló Joan Llaneras. També s’han incorporat noves infraestructures esportives com una nova pista de pàdel i un parc de calistènia i , “com a novetat d’aquesta legislatura”, han celebrat tres edicions de la Gala de l’Esport Porrerenc per “posar en valor els esportistes i les entitats esportives del poble”. Pel que fa a Joventut, indiquen que han apostat per la dinamització del casal de joves amb una oferta d’activitats de lleure “constant i periòdica” i, a nivell de participació ciutadana, han donat continuïtat al Consell d’Infants, un òrgan de participació infantil per conèixer “de primera mà” la visió dels més petits sobre el poble.

En el terreny del manteniment i l’urbanisme, fonts municipals expliquen que durant aquests quatre anys han continuat desenvolupament el Pla de Sanejament, amb la separació d’aigües pluvials i residuals del carrer Major, Sala, Cerdà i “actualment acabant amb la ronda d’Alcassor”. “Porreres és un dels municipis amb manco fuites d’aigua i que compleix amb el Pla Hidrològic; a tot això hem de sumar que els esmentats carrers també s’han reasfaltat i s’han renovat les voravies”, afegeixen.

En l’àmbit de Festes i Medi Ambient, aquests anys s’ha avançat amb els compromisos del Pacte de batles i batlesses, amb l’objectiu de reduir com a mínim, el 40% de CO₂ per l’any 2030, informen. Entre altres accions, s’ha canviat la il·luminació de les instal·lacions i dependències municipals i la flota de vehicles, i s’ha licitat un nou contracte de neteja viària de caràcter social, que “destaca per l’ampliació dels mitjans humans”. També s’ha passat de dos a cinc operaris per “prioritzar la retirada de residus de manera manual” i s’ha augmentat la feina pel benestar animal, “llançant una subvenció per esterilitzar moixos i moixes del municipi”.

Una de les campanyes de repartiment de vals als comerços. (Foto: Ajuntament de Porreres)

Juntament amb l’Associació de Comerciants de Porreres, l’Ajuntament també ha impulsat una campanya de bons per a fomentar les compres en els comerços locals i de proximitat, que, afirmen, “ha funcionat molt bé i amb un moviment econòmic que cada any ha estat major”, a més de fomentar campanyes com “Porreres és producte local” per fomentar el comerç de proximitat.

En relació a l’àrea d’Educació, s’ha continuat amb les beques de transport escolar per “donar una mà als estudiants de la vila que s’hagin de desplaçar fins al centre educatiu”. Durant la legislatura s’han fet les obres d’ampliació del CEIP Climent Serra i Servera “que tanta falta feien” i, després d’anys de feina, “hem vist com el polígon de La Creu és una realitat, i esperam -afirmen- que ben aviat estigui operatiu”.

Pel que fa a l’àrea de Cultura s’han activat els projectes d’intervencions arqueològiques, a més de consolidar-se la proposta artística de Tastart (nit de l’art i el vi), implicant també als artistes locals. Altres fites aconseguides, expliquen, són la “bona participació” als Premis Literaris Vila de Porreres de Poesia i Novel·la, una programació de teatre i música “estable i de qualitat” a l’Auditori Municipal, atreure a artistes d’art contemporani rellevants al Museu i la creació de la Comicteca a la Biblioteca Municipal.

A l’àrea de Turisme, cedides les competències a la mancomunitat per gestió de projectes conjunts, s’ha instal·lat un tòtem d’informació turística i s’ha actualitzat la informació de l’app Porreres i la implantació de les Rutes Hidràuliques.

En referència a l’àrea de Serveis Socials, des del Consistori expliquen que al llarg d’aquesta legislatura ha tengut una àrdua tasca a causa de la pandèmia i la posterior crisi econòmica, que ha fet que s’hagin abocat gran part dels recursos i esforços en pal·liar els efectes negatius sobre les famílies, “sobretot les més vulnerables”, i “permetre que hagin pogut seguir endavant i no passar tantes penúries durant aquests anys tan complicats”.

Durant aquesta legislatura, “treballant conjuntament amb el Govern de les Illes Balears”, també han construït el nou Centre d’Estades Diürnes de Porreres, que, informen, s’inaugurarà en pocs dies i permetrà disposar de 30 places diürnes al municipi, “demandades durant tants anys, i que tanta falta fan”.

La presentació de la iniciativa dels Horts Urbans. (Foto: Ajuntament de Porreres)

Altres projectes desenvolupats són els Horts Urbans, “una iniciativa duita a terme conjuntament amb Bàrbara Mesquida, qui ha cedit els terrenys, i que permet a famílies amb pocs recursos, i sense accés a terres, poder aprendre a cuidar un hort, mitjançant una tutorització, a la vegada que poder fer el seu hort, i disposar de productes frescs cultivats per ells mateixos”, expliquen des de l’Ajuntament.

Finalment, també s’ha col·laborat “activament” amb entitats del municipi, com pot ser Càritas Parroquial i s’ha donat continuïtat a projectes com Aprendre Enganxa, que té com a objectiu  “potenciar l’educació dels nins de les famílies desafavorides”.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt