Ara llegint
Millorar la qualitat de vida dels ciutadans

Millorar la qualitat de vida dels ciutadans

Alaró Fora Vila

L’Ajuntament d’Alaró ha apostat per millorar els serveis dirigits als ‘alaroners’, a més d’invertir en infraestructures, en la dinamització de l’economia local i en accions per contribuir a la sostenibilitat en el municipi

Quan l’actual equip de govern (PP) va accedir a la gestió de l’Ajuntament d’Alaró tenia molt clar que l’objectiu prioritari era millorar els serveis cap als ciutadans i la qualitat de vida, asseguren des del Consistori.

“Es tractava de treballar en el dia a dia des de diferents fronts i així ho enfocàrem”, explica el batle, Llorenç Perelló, qui reconeix que ha estat una legislatura complicada a causa de la pandèmia, però en la qual “s’han complert la majoria dels objectius que ens traçàrem”.

En matèria d’infraestructures, explica, s’ha donat prioritat a la millora d’un bon grapat de carrers del centre on s’han envestit obres de separació de pluvials i clavegueram i s’ha millorat el ferm. “No és una feina acabada ni molt manco, ja que queden encara molts carrers on fer-hi feina” diu el batle, que no amaga que “són obres molestes però molt necessàries, on hem comptat amb la comprensió dels veïns”.

Alaró també “ha fet passes fermes” de cara a la sostenibilitat en diferents fronts. Així, per una part s’han duit a terme fins a tres instal·lacions fotovoltaiques vinculades a aparcaments públics. D’aquesta manera, afirmen, s’ha afavorit un poble més accessible i amb més possibilitats per als vianants i, a la vegada s’ha començat a subministrar energia verda d’autoconsum a enllumenat públic i instal·lacions municipals diverses. També s’han aconseguit diferents punts de recàrrega per a vehicles elèctrics.

Pel futur més immediat queda un projecte “molt important” a executar, com és el de la canalització de l’aigua de la Font de les Artigues. Aquesta obra, que compta amb finançament europeu, permetrà aportar 70.000 tones d’aigua anuals a la xarxa municipal, fins a un 20% del cabal total i evitarà que es perdi l’actual abocament d’aigua al torrent.

Son Pol, el vial que actuarà com a via de cintura d’Alaró. (Foto: Ajuntament d’Alaró)

“Si seguim parlant de fer un poble més humà i accessible s’ha de destacar el nou vial de Son Pol” diu el batle Perelló, que recalca que aquest tram actuarà com a via de cintura i descongestionarà bona part del centre històric del trànsit actual. A més, suposarà un espai d’esbarjo i passeig amb aparcaments. Serà una via integrada en l’entorn que comunicarà les carreteres de Lloseta amb la d’Orient.

Pel que fa a infraestructures, a Alaró les esportives han experimentat “una millora qualitativa” gràcies a la reforma de la piscina, el nou pavelló municipal i la instal·lació de noves pistes de pàdel. A això se li haurà d’afegir la renovació de la gespa artificial del cap de futbol, un projecte pel qual ja es té encaminat el finançament i, indiquen, s’executarà ben aviat.

Espai en el qual s’hi construirà un centre de dia. (Foto: Ajuntament d’Alaró)

La principal “conquesta” de la legislatura, no obstant, ha estat “aconseguir el finançament i adjudicar les obres del nou centre de dia que es farà realitat dins del present any després de molts anys de lluita conjunta de tots els partits d’Alaró”. Aquest centre de 25 places permetrà oferir una atenció integral a les persones dependents del municipi gràcies a un edifici que quedarà preparat per ser ampliat en un futur.

Des del Consistori també indiquen que la millora de la gestió ha anat més enllà de les obres i ha arribat, per exemple, a agilitzar els pagaments fins als 15 dies o també en millorar els terminis d’atorgament de llicències municipals. “Només amb aquestes petites mesures ja es dinamitza molt l’economia local”, asseguren. Aquestes accions s’han complementat amb campanyes de suport al petit comerç local o amb la potenciació de les jornades gastronòmiques o la fira Gremial. A més, s’ha apostat per la revitalització del món cultural i la potenciació del certamen Alart.

Totes aquestes millores, conclouen, s’han aconseguit aplicant una gestió econòmica “amb molt de seny” i que “ha permès no haver de pujar ni un euro els imposts municipals a tots els ‘alaroners’ en aquests quatre anys”.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt