Ara llegint
Porreres delega les competències de protecció del sol rústic a l’Agència de Defensa del Territori

Porreres delega les competències de protecció del sol rústic a l’Agència de Defensa del Territori

El municipi de Porreres ha passat avui a estar adherit a l’Agència de Defensa del Territori (ADT), amb la qual cosa se li deleguen les competències en matèria de protecció del sol rústic pel que fa, fonamentalment, a vigilància i règim sancionador.

Aquest dijous, el ple del Consell de Mallorca ha aprovat per unanimitat. La consellera de Territori, Maria Antònia Garcías ha informat de la petició del municipi porrerenc i ha aprofitat per remarcar “la bona feina d’aquest organisme en la protecció del sol rústic de Mallorca”. Garcías també ha anunciat que Binissalem i Lloret seran els següents municipis que passaran a formar part de l’ADT.

Amb la incorporació de Porreres són ja 32 els ajuntaments mallorquins que han delegat les competències en matèria de protecció del sòl rústic a l’Agència de Defensa del Territori. Garcías ha aprofitat l’ocasió per assenyalar “es consolida l’activitat que desenvolupa aquest organisme per protegir la legalitat urbanística”.

Durant els dos primers anys d’existència (2009 i 2010) l’Agència de Defensa del Territori (2009 i 2010) comptava només amb sis municipis adherits. Va ser entre 2015 i 2019 quan es varen incorporar a l’ADT un total de 21 municipis, la qual cosa va suposar arribar a la xifra total de 27, ara ja superada.

Des del Consell de Mallorca han informat també que l’Agència de Defensa del Territori (ADT) incrementarà lleument el pressupost per a l’any 2021, en relació amb el del 2020. Aquest organisme passa de disposar de 2.257.265 euros durant l’any passat a tenir una previsió pressupostària que ascendeix als 2.267.162 euros.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt