Ara llegint
Santa Margalida: Millorar la qualitat de vida dels residents i enfortir l’oferta turística i cultural

Santa Margalida: Millorar la qualitat de vida dels residents i enfortir l’oferta turística i cultural

L’adquisició d’una finca rústica a Can Picafort permetrà incorporar noves infraestructures i serveis, a més de donar resposta a la demanda d’equipaments culturals i esportius

El primer any de la legislatura de Joan Monjo ha estat marcat per una sèrie d’actuacions municipals que han cercat millorar la qualitat de vida dels residents de Santa Margalida, Can Picafort i Son Serra de Marina, afirmen des del Consistori.

L’adquisició d’una finca rústica a Can Picafort es considera l’acció més significativa d’aquest primer any.

“La finca està situada en una posició estratègica, ja que és limítrofe amb el nucli turístic de Can Picafort. La seva proximitat al nucli urbà en facilita la integració amb l’entorn existent i n’optimitza l’accessibilitat tant pels residents com pels visitants”, informen al respecte fonts municipals.

La ubicació d’aquesta finca, continuen, permet incorporar noves infraestructures i serveis directament a la zona turística, millorant l’oferta local i responent a una demanda creixent; a més, el fet d’estar situada als límits del nucli turístic possibilita una expansió urbana “planificada i sostenible”.

La zona de platja de Can Picafort.

L’adquisició d’aquest terreny -expliquen des del Consistori de Santa Margalida- evita el desenvolupament descontrolat i promou la creació d’espais verds i equipaments municipals, millorant la qualitat de l’entorn urbà i mantenint un equilibri entre el desenvolupament i la preservació ambiental.

“La importància estratègica d’aquest terreny és accentuada per la futura ronda de circumval·lació projectada, que està previst que passi per aquesta àrea. La connexió directa amb aquesta infraestructura destaca el paper crucial en la millora de la mobilitat, la descongestió del trànsit i el desenvolupament urbanístic sostenible a Can Picafort, consolidant així la seva rellevància pel municipi”, detallen.

L’adquisició de la finca també és vista com una oportunitat per donar resposta a l’absència d’equipaments culturals essencials a Can Picafort, que representa una “encletxa significativa” a la infraestructura local, i per diversificar les opcions d’entreteniment disponibles.

El batle de Santa Margalida, Joan Monjo.

A més, la insuficiència d’instal·lacions esportives i la impossibilitat d’expandir el poliesportiu actual amb noves instal·lacions són desafiaments addicionals que reforcen la justificació per a la compra d’aquesta finca, expliquen des de l’Ajuntament, per afegir a continuació que la demanda creixent d’instal·lacions esportives, especialment durant la temporada turística, requereix d’una resposta efectiva i que la proximitat de la finca al poliesportiu municipal oferirà l’extensió de terreny necessària per abordar aquest dèficit.

Un altre problema significatiu al municipi és la “manca d’aparcament dissuasiu” per fer front a la important flota de cotxes que circulen durant els mesos d’estiu.

“L’adquisició d’aquesta finca -argumenten- no només permetrà la creació de noves instal·lacions culturals i esportives, sinó que també oferirà la possibilitat de planificar i desenvolupar un aparcament que alleugi la congestió vehicular, millorant així l’experiència tant de turistes com de residents”.

El nucli de Santa Margalida, rodejat de zones de conreu.

Aquesta iniciativa s’alinea amb el Pla Estratègic Integral de Can Picafort del 2015, resultat de la consulta i participació de diversos agents turístics i socials del municipi. A més, indiquen, ha estat consensuada i aprovada pel Consell Assessor de Turisme de Can Picafort, tot assegurant el suport d’associacions socials i empresarials a aquesta actuació.

A més de la compra de la finca a Can Picafort, l’Ajuntament ha dut a terme altres accions destacades durant aquest primer any de legislatura. Entre elles figuren l’aprovació de la normativa de la Processó de la Beata, que cerca garantir l’organització i el desenvolupament ordenat d’aquest esdeveniment cultural significatiu, i la regulació de caravanes, amb la prohibició de l’aparcament i la pernocta de caravanes a tot l’àmbit urbà de Can Picafort i Son Serra de Marina i amb la posterior habilitació d’una zona específica en una finca de Son Serra de Marina, “millorant així la gestió del turisme en autocaravana”.

Altres actuacions municipals han estat l’adjudicació del nou contracte per a la recollida de fems per un valor d’1,8 milions d’euros, amb l’objectiu de “millorar l’eficiència en la gestió de residus i la neteja viària”, i l’ampliació del Catàleg Patrimonial amb 14 nous béns i amb l’adquisició del 20% restant de Can Feliciano per a poder convertir-lo en un centre sociocultural i “enfortir” el patrimoni cultural del municipi.

Imatge de les festes del municipi.

D’altra banda, el poblat prehistòric de Cova de sa Nineta, situat a l’entrada de Son Serra de Marina, ja és de propietat municipal, fet que “permetrà la seva conservació i valorització”, i, al mateix temps, ja s’han iniciat les tasques arqueològiques al poblat prehistòric.

El primer any de legislatura de Joan Monjo, per tant, resumeixen des de l’Ajuntament, ha estat marcat per “èxits i avenços” per a Santa Margalida.

L’adquisició estratègica de la finca a Can Picafort, juntament amb altres accions significatives, demostren un clar compromís amb el desenvolupament sostenible, la millora d’infraestructures i la preservació del patrimoni cultural i ambiental del municipi, afirmen. I conclouen: “Aquestes actuacions no només milloren la qualitat de vida dels residents, sinó que també enforteixen l’oferta turística i cultural de Santa Margalida, posicionant-la com a destinació atractiva i ben gestionada”.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt