Ara llegint
La nova Unitat Bàsica de Salut de Santa Margalida entra en obres

La nova Unitat Bàsica de Salut de Santa Margalida entra en obres

La nova Unitat Bàsica de Salut de Santa Margalida entra en obres

Les obres de la nova Unitat Bàsica de Salut (UBS) de Santa Margalida estaran enllestides durant el segon semestre del 2023. Així ho ha manifestat aquest dimarts la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, a l’acte de col·locació de la primera pedra que s’ha duit a terme a les obres de la nova unitat bàsica, acompanyada de la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez; del batle de Santa Margalida, Joan Monjo; del director general del Servei de Salut, Manuel Palomino, i de la directora de Gestió i Pressuposts, Mar Rosselló.

L’Ajuntament de Santa Margalida ha cedit els terrenys on s’ubicarà el nou edifici, que tendrà 1.401 metres quadrats de superfície i inclourà tres consultes de medicina de família, una consulta de pediatria, tres consultes d’infermeria, una consulta d’infermeria pediàtrica i una consulta polivalent. A més, hi haurà una sala d’extraccions, una sala de cures i una sala de cirurgia menor.

En aquest dispositiu hi haurà dos metges de família, dues infermeres, un pediatra, una infermera pediatria, un tècnic en cures auxiliars d’infermeria (TCAI) i un administratiu.

Durant la visita, Francina Armengol ha agraït «el treball intens del poble i de les associacions per reclamar allò que és bàsic per a la ciutadania, com la salut i l’atenció sanitària per a tots i totes». La presidenta del Govern ha recordat que «vam acabar el 2022 posant la primera pedra de l’UBS de Montuïri, començàrem el 2023 posant la primera pedra de l’UBS de Sant Joan i avui som aquí perquè som un Govern que compleix amb la paraula donada i perquè vam decidir que havíem de fer de la salut la nostra prioritat».

A més, Francina Armengol ha reivindicat l’impuls donat a l’atenció primària «amb més personal, més infraestructures i millor tecnologia», però també «a nivell hospitalari o, per exemple, de planificació per atendre les persones amb malalties cròniques».

Les obres de construcció, pressupostades en 2.085.215 euros, tenen un termini d’execució de 12 mesos comptadors des de la signatura de l’acta de comprovació del replanteig, que es va signar al mes de setembre.

El Servei de Salut de les Illes Balears va incloure en el Pla d’Infraestructures la construcció d’un edifici per ubicar-hi la Unitat Bàsica de Salut de Santa Margalida després d’avaluar les necessitats del municipi, ja que té assignades 3.289 targetes sanitàries, 352 de les quals corresponen a pacients en edat pediàtrica. La nova edificació suposarà una millora de la qualitat assistencial que s’ofereix a la població amb unes instal·lacions més àmplies, còmodes i accessibles.

La consellera ha explicat que la construcció d’aquesta UBS forma part del Pla d’Infraestructures d’Atenció Primària que va posar en marxa el Servei de Salut per millorar i renovar els centres de salut i les unitats bàsiques de salut, cosa que suposa una inversió de 16 milions d’euros i actuacions de reforma o nova construcció a 13 centres de salut i a 10 unitats bàsiques de salut. Aquest Pla s’emmarca dins una estratègia global per potenciar l’atenció primària.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt