Ara llegint
Ses Salines s’adhereix a la petició de l’AECC per un programa de detecció precoç del càncer colorectal

Ses Salines s’adhereix a la petició de l’AECC per un programa de detecció precoç del càncer colorectal

L’Ajuntament de Ses Salines ha donat el seu suport a la tasca que s’està fent des de la junta comarcal de l’Associació Espanyola contra el Càncer (AECC) per la recollida de signatures per establir un programa de detecció precoç de càncer colorectal.

El batle, Juan Rodríguez, i la regidora de Sanitat, Dolores Sánchez, s’han reunit amb la presidenta de l’associació a la comarca, Aina Mercadal, per conèixer de primera mà les reivindicacions. “A causes com aquesta hem de col·laborar per donar força a unes reivindicacions que poden millorar la qualitat de vida de tots”, ha declarat Sánchez.

Les apotecaries de Ses Salines i la Colònia de Sant Jordi seran punts de recollida de signatures de la petició de l’AECC. La petició, oberta a la ciutadania, consisteix a demanar a les autoritats sanitàries que en els pròxims quatre anys, el Programa de Detecció Precoç de Càncer de Còlon i Recte s’estengui a tota la població de risc: homes i dones d’entre 50 i 69 anys. “La prevenció és clau, en un 90% dels casos, si s’hagués fet una prova, com les que demanem que es facin a tothom, s’hauria pogut curar” ha comentat Mercadal.

Per altra banda al mercat setmanal del pròxim dijous a Ses Salines s’instal·larà una paradeta informativa sobre aquesta campanya de l’AECC i es podrà signar la petició adreçada a les autoritats sanitàries. Cal esmentar que el pròxim 31 de març es celebra el Dia Mundial de Lluita contra el Càncer de Colon. Segons dades de l’AECC més de 37.000 persones són diagnosticades a l’any de càncer colorectal al nostre país, sent el de major incidència si tenim en compte tots dos sexes, i sent la segona causa de mort per càncer amb unes 15.000 persones mortes a l’any. Aquest càncer és més freqüent a partir dels cinquanta anys.

@Foravila_IB
#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt