Ara llegint
“Una dona bruta”, un projecte cinematogràfic realitzat íntegrament per dones mallorquines

“Una dona bruta”, un projecte cinematogràfic realitzat íntegrament per dones mallorquines

Aquest mes d’agost s’estrena al cinema el curtmetratge “Una dona bruta”, un projecte realitzat íntegrament per dones mallorquines.

Està prevista la seva estrena en una única passada, a la Sala Rívoli Aficine de Palma el proper mes d’agost. Aquest curtmetratge està basat en el premiat poemari “La dona talaiòtica” editat per El Gall Editor i presentat a la passada Fira del Llibre de Palma.

Aquest projecte està realitzat íntegrament per dones mallorquines, i està basat en el poemari “La dona talaiòtica” de Cecília Navarro Frau, que va ser Primer Premi del Certamen de Poesia i Prosa Poètica Manel Marí 2021.

Laia Fiol, que ja ha dirigit alguns curts anteriorment, ha estat l’encarregada del guió i la direcció juntament amb Cecilia Navarro, i també ha realitzat les tasques de producció, fotografia, muntatge i edició del curt. Actualment està dirigint el seu primer videoclip per al grup de música tradicional Roada.

A l’apartat d’intèrprets s’ha comptat amb actrius ja consagrades com Apol·lònia Serra, (“Amor de cans”, “Mossèn Capellà” o “El cor de la ciutat”) o Joana Peralta (productora executiva de Circ Bover i actriu a nombrosa produccions teatrals); i actrius amateurs com Andrea López, estudiant a l’Escola Superior d’Art Dramàtic de les Illes Balears, que és la protagonista del curt, o Violeta Clar, Estudiant d’ADE i Enginyeria informàtica a la Universitat de Deusto i forma part del grup de teatre de aquesta universitat. Laia Fiol, que actualment està fent un grau d’interpretació a l’escola de teatre catalana “La Bobina”, també hi interpreta un petit paper.

A més, compta amb banda sonora i cançó original composta i interpretada per Aina Salvà (enguany ha finalitzat el Grau Superior en Tècnic en il·luminació, captació i tractament d’imatge a Mallorca), que també ha participat en el muntatge i la fotografia del curt.

Per a l’estilisme, maquillatge i vestuari s’ha comptat amb la dissenyadora Paula Mora, actualment cursant estudis de Disseny i Gestió de Moda a la Universitat Rey Juan Carlos.

Tot un elenc de dones mallorquines que s’han volgut involucrar en aquest projecte de manera altruista que es va rodar durant l’estiu de 2021 a diferents localitzacions de Mallorca.

Rodat íntegrament en català, el curt ens parla sobre Bel, una alumna universitària que està fent el seu TFG. Cursa Estudis Literaris i el seu treball final consisteix a entrevistar la seva mare i àvia per indagar sobre com van viure elles la seva joventut com a dones i veure quins vincles s’estableixen entre les tres generacions.

El curt ens vol mostrar el pas generacional entre tres dones que s’enfronten cadascuna al seu propi camí. Les tres històries són, a més, narrades per una veu poètica que les acompanya intentant mostrar el seu món interior. Els poemes són un extracte del llibre publicat per Navarro.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt