Ara llegint
ABAQUA adjudica les obres de millora de la depuradora d’Eivissa per 1’3 milions d’euros

ABAQUA adjudica les obres de millora de la depuradora d’Eivissa per 1’3 milions d’euros

ABAQUA adjudica les obres de millora de la depuradora d'Eivissa per 1'3 milions d'euros

El Consell d’Administració de l’Agència Balear de l’Aigua (ABAQUA) ha aprovat adjudicar la contractació de les actuacions de millora de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) d’Eivissa.

Les obres es divideixen en tres lots i tendran un cost d’1.326.100 euros (IVA inclòs). Les empreses adjudicatàries són QUILTON SA per al lot de desbast, CADAGUA SA per a l’adequació decantadors lamel·lars i FACSA SA per a la deshidratació de llots.

Les actuacions per millorar la línia de fangs inclouen la substitució de les bombes de fang sec, la sitja de fangs i dues centrífugues; la instal·lació de noves bombes que permetin el trasllat dels fangs espessits fins a les centrífugues; la instal·lació d’un nou pont espessidor i de nous equips per afegir polielectrolit als fangs espessits.

Pel que fa a les millores en el tractament físic-químic es preveu col·locar unes reixes de gruixuts en cadascun dels canals de desabastament, per tractar d’eliminar la quantitat excessiva de tovalloletes i residus gruixuts de fibres que arriben des del clavegueram, i que col·lapsen els tamisos. Es proveiran a més, de nous ponts als desarenadors desengreixadors i es reposarà el pont d’un dels decantadors lamelars així com les lamel·les.

Els constants endarreriments en la construcció de la nova depuradora de Sa Coma fan necessàries unes actuacions de millora a l’EDAR de Vila que permetran millorar la qualitat de la depuració de les aigües residuals municipals que s’hi tracten i que seran d’utilitat quan l’EDAR de sa Coma entri en funcionament i l’EDAR de Vila s’integri en el sistema de bombeig de les noves instal·lacions.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt