Ara llegint
Arranca a Mancor el X Circuit Curses Infantils Serra de Tramuntana

Arranca a Mancor el X Circuit Curses Infantils Serra de Tramuntana

Arranca a Mancor el X Circuit Curses Infantils Serra de Tramuntana

Avui dissabte ha tengut lloc a Mancor de la Vall el tret de sortida del X Circuit Curses Infantils Serra de Tramuntana del Consell de Mallorca i la primera cursa d’aquest tipus, que atrau famílies pel seu format mixt amb circuits adaptats per a infants, joves i adults. El programa es consolida en el seu desè aniversari amb una participació total de 25.000 corredors en una dècada.

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, el batle de Mancor de la Vall, Guillem Villalonga, la consellera de Territori, Maria Antònia Garcías, i el conseller de Transició, Turisme i Esports, Andreu Serra, han presentat aquesta nova edició, que arribarà a deu municipis, dos d’ells de nova incorporació aquesta temporada: Mancor de la Vall (4 de febrer), Calvià (11 de març), Lloseta (1 d’abril), Campanet (20 de maig), Fornalutx (3 de juny), Banyalbufar (9 de setembre), Bunyola (7 d’octubre a sa Comuna, nou circuit), Alaró (28 d’octubre) Escorca (12 de novembre) i Andratx (2 de desembre). A l’acte han assistit els batles dels municipis esmentats.

Es preveu que en l’edició 2023 hi participin 2.500 persones, sent un dels programes més demandats d’Esports del Consell. En aquesta edició, que es consolida com un referent de curses en família, s’hi incorporen dos municipis nous: Lloseta i Bunyola, en aquest darrer, fins ara el circuit era a Raixa i ara passa a ser a sa Comuna. Com ha destacat la presidenta, «les curses atrauen grans i petits, i permeten fer esport en el marc incomparable de la serra de Tramuntana, a més de dotar cada municipi d’un indret de circuit especial en contacte amb el patrimoni local».

El conseller Serra, ha afegit que «els objectius passen per contribuir a l’adquisició d’hàbits saludables i fomentar la integració d’esport i de natura». També ha anunciat que «els Consell vol premiar la fidelitat de les famílies amb un concurs fotogràfic a Instagram, on aquest programa és el més visitat i el que compta amb més likes dels pertanyets a Esports». Cal destacar el caràcter cultural i didàctic de les curses, que, com ha destacat la consellera de Territori, Maria Antònia Garcías, tenen un doble objectiu: «la promoció d’un esport com el cros i el respecte i la cura de l’entorn». En aquesta edició, les curses es completaran amb visites guiades en grup als pobles participants, destacant els principals trets arquitectònics i curiositats, que promou el Consorci Serra de Tramuntana.

Es tracta de curses escalonades per categoria, no federades, que promouen fer esport des de la base. Els recorreguts van des de 150 metres, per als participants més petits, fins a 4.500 metres, per als adults. Al final de la temporada, tothom que ha participa a les 10 curses rep un detall patrocinat per la marca Tribe.

Durant la presentació a Mancor, els participants han rebut un obsequi de botella reutilitzable que es lliurarà en les tres primeres parades del circuit. La consellera Garcías ha afirmat que «promoure el reciclatge i no deixar brutor ni restes als espais naturals com la Serra és un missatge bàsic que donarem enguany als joves esportistes».

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt