Ara llegint
Acord a tres bandes per executar la segona fase del Palau de Congressos d’Eivissa

Acord a tres bandes per executar la segona fase del Palau de Congressos d’Eivissa

Acord a tres bandes per executar la segona fase del Palau de Congressos d'Eivissa

El Consell d’Eivissa, el Govern de les Illes Balears i l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu han anunciat aquest matí, en el marc de la fira turística FITUR, un acord entre les tres administracions que possibilitarà l’execució de la segona fase del Palau de Congressos d’Eivissa, gràcies a l’aportació de 8 milions d’euros de fons europeus. A més, a més, el Govern de les Illes Balears n’aportarà 2 més (fins assolir els 10) i els altres 10 restants els aportarà el Consell d’Eivissa i l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu.

El president Vicent Marí ha explicat que amb aquest anunci es conclou aquesta instal·lació que va néixer d’un concurs d’idees fa més de 20 anys i que, en aquests temps, s’ha anat ajustant a allò que ha demanat el sector. “Aquesta instal·lació és necessària, i és una reivindicació històrica de tota Eivissa i, molt especialment, del sector privat que, a través de la Ibiza Convention Bureau, integrada per més de 100 empreses, ha vingut reclamant una solució que posa a Eivissa en el primer nivell del turisme MICE”.

Amb aquest anunci, l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu està habilitat per licitar les obres, un tràmit que podria produir-se al llarg d’aquest 2023. La seva alcaldessa, Carmen Ferrer, ha explicat que la segona fase del projecte s’ha adaptar a la realitat que han detectat les empreses que es dediquen a aquest segment turístic, i que demanen d’una instal·lació moderna, còmoda i versàtil. En aquest sentit, Ferrer ha destacat que amb la segona fase del Palau de Congressos es comptarà amb un espai diàfan de 2.400 m2 que es pot convertir fàcilment amb un auditori amb capacitat per més de 1.000 persones assegudes. L’alcaldessa també ha explicat “la sostenibilitat amb que s’ha concebut aquest edifici, que tindrà molta sensibilitat amb l’entorn, amb mecanismes d’autoconsum i d’integració paisatgística”.

Finalment, la presidenta del Govern, Francina Armengol, ha explicat què “es tracta d’una infraestructura molt important per a l’illa d’Eivissa que ens ha d’ajudar a la desestacionalització i a dur el turisme de qualitat pel que apostam d’una forma compromesa a les Illes Balears”, ha destacat la presidenta, qui ha agraït el treball conjunt i la col·laboració de l’Ajuntament de Santa Eulària i del Consell d’Eivissa, els quals cofinançaran el projecte.

El projecte

El projecte de la Segona fase del Palau de Congressos d’Eivissa és una necessitat demandada pel sector privat per tal de no perdre competitivitat, atesa la reduïda capacitat de l’actual Palau en comparació amb tota l’oferta nacional. A més, permetrà captar esdeveniments que ara no es celebren a Eivissa per la inexistència de sales de gran capacitat i, atesa la seva versatilitat, permetrà celebrar diversos esdeveniments a la vegada, amb la possibilitat de fer fins a 7 sales diferenciades i un auditori de 600 a 1.000 butaques.

El turisme MICE

El turisme MICE és un dels segments amb més capacitat de creixement, atès que Espanya és la 3era destinació MICE del món. És un dinamitzador de tota l’economia local, ja que la despesa mitjana per persona és 300€/dia superior al turisme de vacances. El turisme de congressos esdevé un element clau per a desestacionalitzar, ja que el 60% dels esdeveniments es celebren en els extrems de temporada.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt