Ara llegint
Aquests són els canvis de normativa covid que entren en vigor aquest cap de setmana

Aquests són els canvis de normativa covid que entren en vigor aquest cap de setmana

Cap de setmana de canvis pel que fa a les restriccions derivades de la covid a les Illes Balears. Mallorca i Formentera passen al nivell 2 i Menorca també relaxarà les restriccions. Eivissa passarà al nivell 3 d’alerta sanitària i el proper dilluns deixarà d’estar en situació de tancament perimetral.

A Mallorca

El vicepresident del Govern i conseller de Transició Energètica, Juan Pedro Yllanes, i el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, han anunciat la modificació de les mesures que entraran en vigor els propers dies a Mallorca per contenir l’expansió de la COVID-19, amb l’aplicació del nivell 2 que suposa una rebaixa en determinades restriccions respecte a la quinzena anterior, i que s’aplicaran durant les pròximes setmanes, després de la reunió que s’ha celebrat al Consolat de Mar de la Mesa de Diàleg Social.

En concret, les mesures es comencen a aplicar des de dissabte, 13, excepte les que afecten a la restauració, que ho faran dilluns, dia 15. La vigència d’aquestes mesures s’allargarà fins al dia 11 d’abril, d’acord amb la darrera decisió del Consell Interterritorial de Salut.

El Consell de Govern extraordinari que se celebrarà demà divendres aprovarà la modificació de les restriccions a cada illa a partir de la nova situació sanitària. Avui en diferents rodes de premsa a cada illa, s’ha explicat la modificació de les mesures a cada territori: la presidenta Armengol ha explicat a Eivissa les noves mesures que entren en vigor dilluns en aquesta illa; els consellers Patricia Gómez i Miquel Company han fet el mateix a Formentera i Menorca, respectivament, i Yllanyes i Negueruela han explicat la situació a Mallorca.

En el cas de Mallorca, segons el Servei Balear d’Epidemiologia, l’illa ha passat a presentar una IA14 al voltant de 55 casos  per 100.000  habitants que situa aquest paràmetre en un nivell de risc mig. En canvi, la IA a 7 dies és de 25, que indica per a aquest paràmetre un nivell de risc baix, i per tant amb evolució positiva.

El vicepresident Yllanes ha agraït al conjunt de la població i a tots els sectors afectats els sacrificis que estan realitzant els darrers mesos. “Som conscients què moltes d’aquestes mesures son especialment difícils, però també son necessàries per a controlar la pandèmia. Vull remarcar el comportament exemplar de la ciutadania i agraïm al conjunt d’actors socials i econòmics el seu recolzament. Les mesures que el Govern ha adoptat els darrers mesos han demostrat la seva eficàcia tal com demostren les dades epidemiològiques i hospitalàries”, ha indicat.

Per la seva banda, el conseller Negueruela ha posat de relleu la tasca de consens que hi ha hagut amb els agents socials i econòmics, per establir una desescalada progressiva de la pandèmia. També ha agraït l’esforç que estan fent els sindicats i patronals per donar una resposta a la ciutadania amb una mirada posada en l’interès general.

Les noves mesures a Mallorca:

Reunions socials

Les reunions socials i familiars es mantenen en un màxim de sis persones en dos nuclis de convivència. Tenen la consideració de reunions familiars o socials les celebracions d’aniversaris. Malgrat això, entre els dies 26 de març i 11 d’abril, ambdós inclosos, les reunions familiars a espais privats només podran tenir la participació de membres d’un únic nucli de convivència.

El toc de queda es manté a les 22 hores.

Restauració

Pel que fa a zones interiors de restauració, es permetrà l’obertura d’interiors de bars i restaurants fins a un aforament del 30%, amb un màxim de quatre persones per taula, provinents de dos nuclis de convivència. Queden prohibides les barres.  Els interiors tancaran a les 17 hores.

Es continua permetent el servei a terrasses, que hauran de deixar de servir a les 17 h, amb un aforament del 50% i un màxim de 4 comensals de dos nuclis de convivència diferents.

Caldrà publicitar l’aforament interior i exterior.

Comerç

Pel que fa al petit comerç, s’amplia l’aforament dels establiments comercials del 50% al 75%, i es manté el tancament a les 20 hores, llevat de les benzineres i establiments dedicats al comerç essencial.

Centres Comercials i grans superfícies

Es manté l’aforament del 50% entre setmana, però si fins ara tant els centres comercials com les grans superfícies havien de tancar en cap de setmana i festiu, a partir d’ara es permet la seva obertura amb un 30% d’aforament en dissabtes. El tancament es manté a les 20 hores.

Platges

Es permetrà l’accés a platges, que romandran tancades els vespres; els ajuntaments regularan l’horari de tancament. Els grups màxims seran de sis persones, provinents de dos grups de convivència. L’ús de les mascaretes a les reunions socials a les platges serà obligatori.

Activitats físiques a l’aire lliure sense contacte (incloent excursions)

Llevat dels supòsits en què s’estableix específicament una altra cosa, es pot fer activitat física a l’aire lliure, incloent-hi les excursions, en grups d’un màxim de 10 persones.

Parcs i zones d’esbarjo a l’aire lliure

Tancats al vespre. Ús obligatori de mascareta a reunions socials a aquests espais, exceptuant exclusivament el moment d’ingesta d’aliments o begudes.

Sales de musculació

Les sales d’activitats dirigides poden romandre obertes al públic amb una reducció de la capacitat del 30% de cabuda màxima autoritzada habitual, i es permet la presència simultània d’un grup de màxim 10 persones en activitats de baixa intensitat i de 6 en les activitats d’alta intensitat, sempre amb mascareta. Les sales de musculació poden obrir amb un 30% d’aforament i mascareta obligatòria.

És obligatòria la presència de mesuradors i la ventilació. Els vestuaris podran tenir una capacitat al 30%, permetent l’ús de dutxes, de forma alternada.

Cerimònies: (noces, bateigs, vetlles, enterraments…): Es recomana posposar la celebració de cerimònies i celebracions nupcials civils o religioses, primeres comunions i batejos. Si es celebren, hauran de fer-se amb 10 persones en exteriors i 6 interiors amb un aforament del 30% en interiors.

Llocs de culte: Es passa del 30% al 50% d’aforament.

Centres sociosanitaris: Fins ara les visites estaven limitades a una per resident i d’una hora al dia, ara es permeten les visites. Les sortides, es permeten com fins ara.

Centres recreatius de gent gran: Fins ara a Mallorca només podien fer activitats dirigides amb grups de sis persones amb un aforament del 30% i estava prohibit el servei de bar i la ingesta d’aliments. Ara es manté igual, però amb un aforament màxim del 50%.

Acadèmies de ball:  L’aforament es manté en el 30% i es permeten grups de 6 per a activitats de baixa intensitat i grups de 10 persones per a activitats d’alta intensitat, sempre amb mascareta.

Establiments de jocs i apostes: Fins ara estaven tancats. Ara es permet un aforament del 30% i han de tancar a les 17 hores.

Zones interiors d’instal·lacions i centres esportius: Es manté l’ús de vestidors al 30%, excepte per als esports d’equip o de contacte (si no es per desplaçament entre illes o estatal). I es manté la prohibició de l’ús de dutxes. A partir d’ara, a més, per a la resta d’instal·lacions esportives (no sales de musculació o activitats dirigides), 50% d’aforament.

Acadèmies, autoescoles i altres centres de formació no reglada. Es manté el 50% de l’aforament (els cursos del SOIB, al 100%).

Centres d’oci infantil: Es manté l’aforament del 50% i es passa de grups de 6 a grups de 10. Es permet menjar i beure durant 30 minuts. 

Centres recreatius de joves: Es mantenen al 50% d’aforament, però els grups passen de 6 persones a interiors i 10 a exteriors a grups de 10 persones màxim en qualsevol cas.

Pràctica esportiva federada i professional: Fins ara es permetia un màxim de 3 entrenaments setmanals d’esports d’equip i de contacte, amb possibilitat de contacte físic a esportistes federats a partir de 12 anys. A partir d’ara, es permeten la pràctica i un màxim de tres entrenaments setmanals d’esports d’equip i de contactes, amb possibilitat de contacte físic a esportistes federats a partir de 6 anys. I es permeten les competicions d’esports d’equip i de contacte exclusivament per a esportistes federats a partir de 12 anys, però només es podrà competir en l’àmbit insular.

Esdeveniments esportius: Fins ara no es permetia públic. A partir d’ara, en les competicions esportives d’àmbit estatal l’aforament serà de 200 interior (25% d’aforament) i 400 exterior (50% d’aforament).

Cinemes i circs de carpa: Es manté l’aforament del 50% i es permet un aforament del 40% amb possibilitat de consumir aliments i begudes.

Teatres, auditoris i espais similars: Fins ara es permetia un 50% d’aforament a teatres i auditoris i un 30% a ‘espais similars’ tancats amb un màxim de 100 persones. Ara es manté l’aforament del 50% per a teatres i auditoris i s’incrementa al 50% el dels ‘espais similars’, amb un màxim de 200 persones en espais tancats interiors i 400 en exteriors.

Biblioteques, arxius, museus…: Es manté l’aforament màxim del 50%.

Transport públic: Es manté, per als autobusos interurbans, la limitació de només admetre passatgers asseguts i, per al tren i metro, la limitació d’ocupar només els seients i les places de persones dretes senyalitzades.

A Menorca

El conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company, ha estat l’encarregat d’anunciar que el Consell de Govern extraordinari d’aquest divendres modificarà les mesures contra la COVID-19 a Menorca a partir d’aquest cap de setmana. Concretament, s’ampliarà la capacitat de determinades instal·lacions, com ara interiors i exteriors d’establiments de restauració i de jocs i apostes, de zones per practicar activitats esportives, així com de celebracions, congressos i activitats culturals.

Així ho ha detallat en roda de premsa, després d’una reunió amb la presidenta del Consell Insular de Menorca, Susana Mora, i en la qual també han participat l’assessora del Govern per al desconfinament, Marga Frontera, i el gerent de l’Àrea de Salut de Menorca, Roman Julià. També s’ha reunit amb representants dels ajuntaments i agents socials. Miquel Company ha afirmat que, malgrat les bones dades epidemiològiques de l’illa, cal ser molt prudents. “No estem en situació de normalitat. L’objectiu és mantenir aquestes bones xifres”, ha dit.

Les mesures es comencen a aplicar des del dissabte 13, excepte les que afecten la restauració, que ho faran dilluns dia 15. La vigència d’aquestes mesures s’allargarà fins al dia 11 d’abril, d’acord amb la darrera decisió del Consell Interterritorial de Salut.

Actualment, segons l’informe elaborat pel Servei balear d’Epidemiologia, l’illa de Menorca és la que presenta ara per ara les xifres més baixes d’incidència de tot l’arxipèlag. Presenta una incidència a 14 dies de 7 casos per cada 100.000 habitants, i de 5 en el cas de la de 7 dies.   

Les noves mesures a Menorca

Reunions socials

Les reunions socials i familiars es mantenen en un màxim de sis persones de dos nuclis de convivència. Tenen la consideració de reunions familiars o socials les celebracions d’aniversaris. Entre els dies 26 de març i 11 d’abril, ambdós inclosos, les reunions familiars a espais privats només podran tenir la participació de membres d’un únic nucli de convivència.

El toc de queda es manté a les 22.00 hores.

Restauració

Pel que fa a la restauració, s’amplia la capacitat a les zones d’interior d’un 30 % a un 50 %, amb 4 persones per taula de dos nuclis de convivència màxim i tancament a les 17.00 h. En el cas de la zona d’exterior, es passa d’una capacitat del 75 % a les terrasses a una d’un 100 % i es mantenen les 6 persones per taula de dos nuclis de convivència i el tancament a les 22.00 h, excepte els divendres, dissabtes i vigílies de festius, en què han de tancar a les 18.00 h.

Comerç

Quant al petit comerç, s’amplia la cabuda dels establiments comercials del 75 % al 100 %, i es manté el tancament a les 22.00 hores. Els grans centres comercials mantenen la capacitat del 75 % i el tancament a les 22.00 h.

Platges

Es permetrà l’accés a les platges, les quals han de romandre tancades els vespres, i els ajuntaments podran regular l’horari de tancament. Els grups màxims han de ser de sis persones, provinents de dos grups de convivència. L’ús de les mascaretes a les reunions socials a les platges és obligatori.

Activitats físiques a l’aire lliure sense contacte (incloent-hi excursions)

Llevat dels supòsits en què s’estableixi específicament una altra cosa, es pot fer activitat física a l’aire lliure, incloent-hi les excursions, i s’amplien els grups a un màxim de 15 persones.

Parcs i zones d’esbarjo a l’aire lliure

Tancats al vespre. Es recorda l’ús obligatori de mascareta en les reunions socials en aquests espais.

Sales de musculació, activitats dirigides i vestuaris

A partir d’ara, les sales de musculació amplien la cabuda fins a un 50 % amb grups de 15 persones en activitats d’intensitat baixa i de 10 en les d’intensitat alta. La mascareta deixa de ser obligatòria en aquestes pràctiques, tot i que sí recomanada. En altres zones dels centres esportius, la capacitat màxim serà del 75 %, mentre que els vestidors es podran ocupar en un 50 % de la capacitat, amb dutxes alternes.

Cerimònies (noces, batejos, vetlles, enterraments…)

Es poden fer en grups de màxim 20 persones en els exteriors i 10 en els interiors, amb una capacitat d’un 50 % màxim en els interiors.

Llocs de culte

Es manté el 50 % de la cabuda.

Centres recreatius de gent gran

Es recupera l’activitat habitual amb una capacitat del 50 %, amb grups de 10 persones en interior i 15 en exterior.  

Acadèmies de ball

La capacitat passa a ser del 50 % i grups de 15 persones amb mascareta. S’afegeix l’obligació de disposar de mesuradors de CO₂ i ventilació.

Congressos, trobades, reunions

A partir d’ara, 150 persones en els exteriors i 100 en els interiors, amb un 75 % de la capacitat màxima en els interiors.

Hotels, refugis i altres establiments

Es manté el 50 % en les zones comunes i es deixa clar que en els albergs les persones de diferents grups no poden compartir habitació.

Centres d’oci infantil

Es manté la capacitat del 50 % i es passa a grups de 15 persones. Es permet menjar i beure durant 30 minuts.

Pràctica esportiva federada i professional

A partir d’ara, es permeten els entrenaments i les competicions autonòmiques d’àmbit insular d’esports d’equip i de contacte només per a esportistes federats a partir de 6 anys.

Esdeveniments esportius

La capacitat serà de 200 persones a l’interior (25 % de la cabuda) i de 500 a l’exterior (50 % de la cabuda).

Teatres, auditoris i espais similars

Es manté la capacitat del 50 % en els teatres i auditoris, però en altres espais similars, a més d’un 50 % màxim de cabuda, s’estableix també un màxim de 200 persones a l’interior i de 500 a l’exterior.

Biblioteques, arxius, museus

S’amplia la capacitat al 75 %. Les activitats, en grups de 15 persones com a màxim.

A Eivissa

El Govern Balear aprovarà demà el pas de l’illa d’Eivissa al nivell 3 d’alerta sanitària i el proper dilluns l’illa deixarà d’estar en situació de tancament perimetral. Així ho ha anunciat la pròpia presidenta, Francina Armengol, durant la seva compareixença posterior a una reunió duita a terme amb el consell insular i els ajuntaments de l’illa i a la celebració de la Mesa de Diàleg Social, en la qual ha participat de manera telemàtica des de la seu del Consell Insular d’Eivissa.

Armengol ha agraït als ciutadans i ciutadanes el «seu comportament exemplar» perquè «malgrat totes les dificultats hem pogut tombar una corba que ens preocupava moltíssim». En aquest sentit, ha dit que «tenim unes xifres sanitàries molt millors, gràcies que les restriccions han funcionat i gràcies sobretot al compromís ciutadà i al compromís dels treballadors i empresaris d’aquesta illa per fer front a una situació molt complicada».

Així mateix, ha deixat clar que hi ha acord institucional en la convicció que «la desescalada ha de ser lenta necessàriament per ser segura». «Seguim amb la mateixa prioritat: salvar vides i poder reactivar la nostra economia de forma segura i evitar errors que s’hagin pogut cometre anteriorment», ha indicat la presidenta.

Noves mesures

El pas a nivell 3 de l’illa d’Eivissa implicarà que les reunions socials i familiars, fins ara limitades a membres del mateix nucli de convivència, passin a poder ser d’un màxim de 6 persones i de dos nuclis de convivència tant en espais interiors com en espais exteriors. Una altra novetat rellevant és que la restauració podrà tornar a obrir les seves terrasses, tot i que ho haurà de fer respectant el límit del 50 % de la capacitat màxima i un màxim de 4 persones per taula, pertanyents a dos nuclis de convivència. L’hora de tancament, a més, s’estableix a les 17.00 hores.

Aquestes mesures entraran en vigor el proper dilluns dia 15 i seran vigents fins dia 11 d’abril. Ara bé, a partir del 26 de març, les reunions en espais interiors privats només podran ser de persones convivents a totes les illes, tal com es va decidir ahir en el Consell Interterritorial de Salut, per tal d’evitar un augment de contagis durant el període de Setmana Santa. La resta de mesures, en canvi, entraran en vigor aquest dissabte i seran vigents fins a l’11 d’abril.

Pel que fa al comerç, la capacitat s’incrementa del 30 % actual fins al 50 %, tant en el petit comerç com a les grans superfícies. Aquestes, a més, podran obrir en cap de setmana i tots els comerços hauran de tancar les portes com a màxim a les 20.00 hores.

En l’àmbit esportiu, la principal novetat és que en els gimnasos es podran fer algunes activitats mantenint el màxim del 30 % de capacitat. Així mateix, es manté la prohibició de públic i la suspensió de les competicions d’esports d’equip i de contacte, excepte si aquestes són estatals, i es permetrà un màxim de tres entrenaments setmanals d’esports d’equip i de contacte, ara amb possibilitat de contacte físic per a esportistes federats a partir de 12 anys.

D’altra banda, s’amplia de 6 a 10 el nombre de persones que poden participar en activitats físiques a l’aire lliure, com les excursions.

Altres modificacions que implica el canvi de nivell és que es podran fer activitats en espais culturals no habituals, amb un màxim del 30 % de capacitat a l’interior i un màxim de 100 persones tant a l’interior com a l’exterior. També passen a estar permesos els congressos, les reunions de negoci i les conferències, amb un límit de 50 persones i un 50 % de capacitat a l’interior i un màxim de 80 persones a l’exterior.

Una altra novetat destacable és que els clubs de gent gran podran tornar a obrir, però només per a activitats dirigides d’un màxim de sis persones i sense superar el 30 % de capacitat. No s’hi podrà oferir servei de bar i els usuaris tampoc hi podran consumir aliments.

Pel que fa a les platges, hauran de continuar tancades durant la nit, però s’introdueix la possibilitat que els ajuntaments puguin modificar l’horari de tancament, si ho consideren oportú.

En referència al toc de queda, aquest es manté a les 22.00 hores a totes les illes per igual.

Entrada en vigor i vigència

Totes les noves mesures entraran en vigor aquest dissabte, dia 13, excepte les que afecten les reunions socials i la restauració, que ho faran dilluns dia 15. A més, seran vigents durant un període més llarg que l’habitual de dues setmanes, per tal d’incloure el període de Setmana Santa. Així doncs, la previsió és que romanguin en vigor fins al dia 11 d’abril.

Les noves mesures, que s’aprovaran en el Consell de Govern extraordinari de demà, inclouen les acordades ahir en el Consell Interterritorial de Salut. Per tant, en el període comprès entre el 26 de març i l’11 d’abril, les reunions en espais interiors privats hauran de ser només de persones convivents.

Fi del tancament perimetral

Pel que fa al tancament perimetral de l’illa, vigent des del passat 23 de gener, s’aixecarà a partir del proper dilluns. Per tant, l’entrada i sortida a l’illa d’Eivissa ja no estarà limitada als desplaçaments pels motius que estableix l’estat d’alarma, sinó que serà lliure, sempre que es compleixin les obligacions de control, com són les proves PCR negatives per a passatgers provinents de comunitats autònomes que tenen una incidència per damunt dels 100 casos per cada 100.000 habitants.

Situació epidemiològica a Eivissa

El canvi de nivell a l’illa d’Eivissa respon a una millora dels seus indicadors epidemiològics, amb un descens consolidat de la transmissió i una incidència acumulada a 14 dies al voltant dels 60 casos en els darrers dies (avui és de 54 casos). Cal tenir en compte, a més, que l’illa ha viscut una situació molt complicada i va arribar fins als 2.294 casos per 100.000 habitants el passat dia 25 de gener, una xifra que multiplicava per 16 la registrada tan sols un mes abans, el 25 de desembre, quan la IA a 14 dies era de 138 casos.

A Formentera

La Conselleria de Salut i Consum proposarà demà al Consell de Govern extraordinari que Formentera davalli a nivell 2 d’alerta per COVID-19, atesos els bons resultats de les mesures que s’han pres fins ara, les quals han permès reduir el nombre de contagis. No obstant això, es manté el toc de queda a les 22.00 hores i el tancament perimetral s’aixecarà dilluns.

Així ho ha explicat avui la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, després de la reunió que ha mantingut amb la presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, i el seu equip per analitzar l’evolució de la pandèmia. A la reunió també ha assistit el director general del Servei de Salut, Juli Fuster.

Actualment, la situació epidemiològica continua millorant a Formentera, on no s’han detectat positius nous en els darrers 7 dies. A hores d’ara, l’illa presenta una IA14 per proves diagnòstiques de 8,2 casos per 100.000 habitants i una taxa de positivitat a 14 dies del 0,61 %. Per tant, es troba molt per sota dels llindars de risc que estableix el Centre Europeu de Prevenció i Control de la malaltia.

No obstant això, les particularitats que presenta l’illa, amb un cens molt reduït, fan que els paràmetres habituals d’avaluació de la situació epidemiològica puguin sofrir variacions abruptes en terminis de temps molt breus. Per això, si d’una banda la situació permet rebaixar el nivell d’alerta sanitària, de l’altra és aconsellable fer-ho amb prudència i amb l’aplicació de les mesures específiques de seguretat i prevenció que s’han mostrat efectives.

Tot seguit se sintetitzen algunes de les mesures que s’aplicaran en diversos àmbits d’activitat:

Trobades socials

Les reunions socials i familiars es mantenen en un màxim de 6 persones de 2 nuclis de convivència i el toc de queda es manté a les 22,00 hores. Ara bé, entre els dies 26 de març i 11 d’abril, ambdós inclosos, les reunions familiars en espais privats només poden tenir la participació de membres d’un únic nucli de convivència.

Restauració

Pel que fa a la restauració, la novetat principal és que es permetrà l’obertura d’interiors de bars i restaurants fins a un 30 % de la capacitat, amb un màxim de 4 persones per taula, de 2 nuclis de convivència. Caldrà senyalitzar les taules no utilitzables per la reducció de la cabuda. Els interiors tancaran a les 18.00 hores.

Es continua permetent el servei a les terrasses, que hauran de deixar de servir a les 18.00 h, amb un aforament del 50 % i un màxim de 6 comensals de 2 nuclis de convivència diferents.

Comerç

Pel que fa al petit comerç, la capacitat serà del 75 %, i es manté el tancament a les 20.00 hores, llevat de les benzineres i els establiments dedicats al comerç essencial, entre d’altres.

Platges

Es permetrà l’accés a les platges, les quals, en tot cas, queden tancades de nit, entre les 21.00 i les 7.00 hores. Els grups màxims seran de 6 persones de 2 grups de convivència. L’ús de les mascaretes en les reunions socials a les platges serà obligatori. Les mateixes mesures són aplicables als parcs i a les zones d’esbarjo a l’aire lliure.

Activitat física a l’aire lliure sense contacte (incloent-hi excursions)

Es mantenen els grups màxims de 10 persones.

Pràctica esportiva

Les sales d’activitats dirigides poden estar obertes al 30 % amb grups de 10 persones en activitats d’intensitat baixa i de 6 en les activitats d’intensitat alta, sempre amb mascareta. Les sales de musculació poden obrir amb un 30% de cabuda i mascareta obligatòria. Els vestuaris es poden fer servir al 30 % de la capacitat. Queda permès l’ús de les dutxes, de manera alternada, i per tant es prohibeix l’ús del cubicle immediatament contigu a un cubicle en ús.

Pràctica esportiva federada i professional

A partir del dissabte 13 de març poden tornar les competicions d’esports d’equip i de contacte exclusivament per a esportistes federats a partir de 12 anys, és a dir, a categoria infantil. A més, pel que fa als esportistes federats a partir de 6 anys, es permet la pràctica i un màxim de 3 entrenaments setmanals d’esports d’equip i de contacte amb possibilitat de contacte físic.

Esdeveniments esportius

A partir d’ara, en les competicions esportives d’àmbit estatal la capacitat  serà de 200 persones a l’interior (25 % de cabuda) i de 400 a l’exterior (50 % de cabuda).

Acadèmies de ball

Es manté la capacitat del 30 %. Es permeten grups de 10 persones simultàniament a la mateixa sala.

Cerimònies (noces, batejos, vetlles, enterraments…)

La participació queda limitada a 10 persones en exteriors i 6 en els interiors amb una capacitat del 30 % en els interiors.

Centres recreatius de gent gran

Es recupera l’activitat habitual amb una capacitat del 50 %, amb grups de 10 persones en interiors i 15 a l’exterior.

Establiments de jocs i apostes

Es permet una cabuda del 30 % i han de tancar a les 17.00 hores.

Acadèmies, autoescoles…

Es manté el 50 % de la cabuda (els cursos del SOIB, al 100 %).

Hotels, refugis i altres establiments

Es manté el 50 % en les zones comunes i es deixa clar que en els albergs les persones de diferents grups no poden compartir habitació.

Centres d’oci infantil

La capacitat serà del 50 % i els grups seran d’un màxim de 10. S’hi permet menjar i beure durant 30 minuts. 

Centres recreatius de joves

La capacitat queda limitat al 50 % i els grups no poden superar les 10 persones.

Zones exteriors d’establiments de restauració i hoteleria

Es manté la cabuda al 50 % a les terrasses, amb 6 persones per taula de 2 nuclis de convivència i el tancament a les 18.00 hores.

Cinemes i circs de carpa

Es manté la capacitat del 50 %. En cas que l’establiment permeti el consum d’aliments i begudes, ha de reduir la capacitat al 40 %.

Teatres, auditoris i espais similars

Ara es manté la capacitat del 50 % per a teatres i auditoris, i s’incrementa al 50 % el dels espais similars, amb un màxim de 200 persones en espais tancats i de 400 a l’aire lliure.

Biblioteques, arxius, museus…

Es manté la capacitat màxima del 50 %.

Transport públic

Es manté, per als autobusos interurbans, la limitació de només admetre passatgers asseguts i, per al tren i metro, la limitació d’ocupar només els seients i les places de persones dretes senyalitzades.

Les mesures es comencen a aplicar des d’aquest dissabte, excepte les que afecten la restauració, que ho faran dilluns, dia 15. Romandran vigents fins a l’11 d’abril, d’acord amb la darrera decisió del Consell Interterritorial de Salut.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt