Ara llegint
Caixes niu per incrementar la presència d’aus que lluiten contra les plagues forestals

Caixes niu per incrementar la presència d’aus que lluiten contra les plagues forestals

Una quinzena de persones va participar ahir en la col·locació d’una vintena de caixes niu per a aus passeriformes al Parc Natural de Ses Salines d’Eivissa i Formentera. L’activitat, que s’emmarca dins dels actes del vintè aniversari del Parc, pretén conscienciar sobre la importància de la riquesa de la biodiversitat en el control de plagues forestals.

Les aus passeriformes son depredadores d’insectes com la processionària del pi i, per tant, poden actuar com a controladors naturals de la seva proliferació. Les caixes niu han estat cedides pel servei de Sanitat forestal de la conselleria i es complementa a la col·locació recent (amb la col·laboració de la Iniciativa de Recerca de la Biodiversitat de les Illes Balears (IRBI)) de seixanta caixes nou per a quiròpters (un altre depredador natural de la processionària) a Eivissa i Formentera.

La processionària del pi està detectada des del anys setanta del segle passat a Eivissa i, enguany, la conselleria de Medi Ambient i Territori ha decretat un focus incipient de plaga forestal a la zona nord-est de l’illa. Enguany, s’ha aplicat, per primera vegada, a Eivissa, tractament aeri a aquesta zona concreta. La campanya es va iniciar a principis d’octubre i ha finalitzat aquesta mateixa setmana.

El tractament aeri no és la única solució que s’aplica contra aquest insecte. En aquest sentit, Sanitat forestal ha adquirit, enguany, dos nous canons per al tractament terrestre dels quals un quedarà ubicat a les Pitiüses.

Altres actuacions que s’han dut a terme durant els darrers anys per controlar aquest insecte defoliador consisteixen en l’eliminació de les bosses que les erugues teixeixen a l’hivern i la captura de papallones amb les trampes.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt