Ara llegint
Deu persones opten a la carta d’artesà a Formentera

Deu persones opten a la carta d’artesà a Formentera

Deu persones opten al títol d'artesà a Formentera

Deu persones opten a Formentera a aconseguir la carta d’artesania d’oficis de joieria, bijuteria, passamaneria, teixit, cuir, bosser amb pell, cosidor i decoració d’objectes, mentre que un altre s’examina per obtenir el títol de mestre artesà en joieria, segons ha informat Consell de Formentera, a través de l’àrea de Comerç

La presidenta i consellera de Comerç, Ana Juan, ha assenyalat que “es treballa per aportar valor a l’artesania formenterera” i ha recordat que  el passat mes de maig es varen lliurar sis noves cartes d’artesania, “després de recuperar la celebració dels exàmens, que no es feien des de 2017”. També, la presidenta ha destacat “l’interès dels aspirants que han  participat en la convocatòria que demostra les ganes dels artesans de continuar creixent”.

Els aspirants han de superar un examen avaluat per la ponència tècnica d’artesania, formada per tècnics del Consell i mestres artesans. En aquest examen, l’artesà havia d’elaborar el producte del qual es vol especialitzar en el seu taller, mentre els membres del tribunal observaven els mètodes de treball i feien preguntes pràctiques sobre la tècnica i el procés d’elaboració.


En l’actualitat, a Formentera hi ha seixanta-vuit artesans amb carta, onze mestres artesans i quatre mestres artesans honorífics.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt