Ara llegint
Eivissa estrena la nova planta de triatge de Ca na Putxa, que permetrà reciclar el 50% més

Eivissa estrena la nova planta de triatge de Ca na Putxa, que permetrà reciclar el 50% més

La nova planta de triatge de Ca na Putxa, ubicada a Santa Eulària des Riu, suposarà un canvi substancial en la gestió de residus a l’illa d’Eivissa en permetre incrementar el reciclatge fins al 50% del total dels residus generats.

A més, permetrà reduir l’espai de l’abocador, ja que es preveu que l’entrada en funcionament de la planta suposi un descens dels fems que s’hi dipositen.

La planta també acollirà i tractarà els llots provinents de les dessaladores de l’illa i, a través de la biometanització, convertirà aquests i altres residus orgànics en energia elèctrica per a la planta.

La presidenta del Govern les Illes Balears, Francina Armengol, acompanyada del president del Consell Insular d’Eivissa, Vicent Marí, i del conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha assistit avui dematí a la inauguració d’aquesta l’Àrea Ambiental de Ca na Putxa, juntament amb la batlessa de Santa Eulària des Riu, Carmen Ferrer, i el conseller de Presidència i Gestió Ambiental del Consell Insular, Vicente Roig.

La posta en marxa de la planta de triatge ha permès posar en marxa a la zona de l’abocador de Ca na Putxa una completa àrea de gestió de residus que donarà resposta a les necessitats de l’illa d’Eivissa i permetrà adequar-se a la normativa actual sobre gestió de residus.

La planta està totalment automatitzada i gestionada a través d’intel·ligència artificial que reconeix la forma i naturalesa de cada objecte i fragment encara que, al final del procediment, un grup d’empleats acabarà comprovant el procés.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt