Ara llegint
Eivissa reparteix 70.000 kits de residus orgànics per facilitar la recollida selectiva

Eivissa reparteix 70.000 kits de residus orgànics per facilitar la recollida selectiva

El Consell d’Eivissa ha repartit 68.235 kits domèstics de recollida de residus orgànics, consistents en un cubell airejat de 10 litres i un paquet de bosses compostable, als Ajuntaments per a que arribin a la ciutadania i facilitar així la recollida selectiva de la fracció marró, que ja està en marxa en diversos municipis de l’illa. A més ha editat 70.000 tríptics informatius i 70.000 imants de nevera. També ha repartit 935 contenidors per a productors singulars i prop de 17.500 bosses compostables industrials, amb una capacitat de 90 litres.

És part de la campanya formativa per a la població que coordina el Consell d’Eivissa amb els consistoris, i pel qual la màxima institució insular ha posat a disposició dels ajuntaments a 10 educadors ambientals, 570 pòsters i 82 roll-ups.

La campanya ja ha començat als municipis de Sant Josep i Sant Antoni, la setmana que ve s’iniciarà a Eivissa i durant el mes de maig estarà present a la porta de la seu del Consell d’Eivissa. A cada municipi s’establiran diferents punts d’informació, on els ciutadans poden passar a recollir el cubell airejat per començar a separar els residus orgànics.

Juntament amb el cubell també se’n emportaran un paquet de bosses compostables, un tríptic amb informació de què és la matèria orgànica i que s’ha de dipositar al nou contenidor i un imant amb la informació de com fer una correcta separació de totes les fraccions de residus per tenir sempre a mà. A les xarxes socials i web del Consell i els Ajuntaments s’aniran publicant periòdicament els punts d’informació i recollida del kit de l’orgànica.

En el que portem d’any ja s’han recollit 244,26 tones de fracció orgànica que han estat traslladades a l’Àrea Ambiental de Ca na Putxa. Les entrades de gener a març corresponen a recollides porta a porta a productors singulars ja que fins a l’abril no s’ha iniciat la recollida domiciliaria.

Durant els mesos de novembre-desembre de 2020 es varen recollir 50,10 tones, també de recollida a productors singulars de Sant Antoni i Santa Eulària.

El mes d’abril s’ha iniciat la recollida domiciliària al municipi de Sant Antoni. Durant la primera quinzena d’abril (de l’1 al 15) s’han recollit 9.060 quilograms de matèria orgànica als contenidors situats a la via pública i 19.070 quilograms a porta a porta a productors singulars. Al mes d’abril també s’ha iniciat la recollida domiciliària progressiva a Sant Josep.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt