Ara llegint
Eivissa imposa 14 sancions per valor de 500.000 euros per habitatges turístics il·legals

Eivissa imposa 14 sancions per valor de 500.000 euros per habitatges turístics il·legals

una de 80.000 euros (en un mateix expedient hi ha dos propostes de sanció), nou de 40.000 euros, una de 24.000 euros, altra de 20.000 euros i una de 12.000 euros, per la comercialització d’habitatges turístics il·legals a les localitats d’Eivissa, Sant Josep, Sant Antoni i Santa Eulària.

El Departament de Lluita contra l’Intrusisme del Consell d’Eivissa ha interposat catorze sancions, amb un valor total de 496.000 euros, a propietaris i comercialitzadors d’habitatges turístics il·legals en diverses localitats de l’illa. Les multes s’han emès després d’investigacions del servei d’inspecció turística que van revelar infraccions per la publicitat, contractació i comercialització d’aquests habitatges sense la corresponent declaració responsable d’inici d’activitat turística o comunicació prèvia.

Les sancions n’inclouen una de 80.000 euros (en un mateix expedient hi ha dos propostes de sanció), nou de 40.000 euros, una de 24.000 euros, altra de 20.000 euros i una de 12.000 euros, per la comercialització d’habitatges turístics il·legals a les localitats d’Eivissa, Sant Josep, Sant Antoni i Santa Eulària.

Els habitatges sancionats es trobaven a les localitats d’Eivissa, Sant Josep, Sant Antoni i Santa Eulària. Els inspectors van constatar que aquestes propietats es publicitaven a plataformes i xarxes socials com Facebook, sense complir amb els requisits legals establerts, com ara estar inscrits en el Registre Insular d’Empreses, Activitats i Establiments Turístics. La publicitat incloïa informació detallada sobre la disponibilitat, procediments de check-in i sortida, cancel·lacions de reserva i altres serveis.

El conseller de Lluita contra l’Intrusisme, Mariano Juan, ha destacat l’efectivitat de les mesures adoptades: “Hem pogut comprovar com la contundència del Departament a l’hora de tramitar els expedients i les propostes de sanció, així com l’efectivitat en la recaptació, està fent el seu efecte i molts dels infractors ja no pensen que amb ells no va això”.

Segons Juan, tots els infractors acaben pagant les multes imposades, ja sigui voluntàriament o a través de procediments forçosos en col·laboració amb Hisenda. En cas d’infractors estrangers, aquests queden registrats com a deutors a Espanya i no poden operar al país fins que saldin el seu deute.

Aquesta sèrie de sancions evidencia el compromís del Consell d’Eivissa per regularitzar l’oferta turística i garantir que totes les activitats es duguin a terme dins del marc legal establert, contribuint així a un turisme més responsable i sostenible.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt