Ara llegint
Eivissa oferirà a partir del curs que ve el grau mitjà d’FP d’Obres d’interior, decoració i rehabilitació

Eivissa oferirà a partir del curs que ve el grau mitjà d’FP d’Obres d’interior, decoració i rehabilitació

El conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, i el president de la Fundació Laboral de la Construcció, Climent Olives, han presentat avui el nou cicle de Formació Professional que a partir del proper curs s’impartirà a Eivissa. Es tracte del cicle formatiu de grau mitjà que condueix a l’obtenció del títol de tècnic en Obres d’Interior, Decoració i Rehabilitació, que s’autoritzarà a l’IES Isidor Macabich.

A la presentació han assistit el director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors, Antoni Baos, la delegada d’Educació a Eivissa i Formentera, Margalida Ferrer, la directora de l’IES Isidor Macabich i Sonia Saavedra, vicepresidenta de la Fundació Laboral de la Construcció.

La Conselleria d’Educació i Formació Professional i la Fundació Laboral de la  Construcció venen col·laborant des de 2018, mitjançant la signatura de diversos convenis de col·laboració entre les parts, per tal d’impartir diverses promocions de cicles formatius de la família professional d’Edificació i Obra Civil, autoritzats a l’IES Politècnic de Palma.

Enguany, s’incrementa l’oferta, en aquest cas a Eivissa, amb un cicle, que aquest curs ja s’ha impartit a Mallorca amb molt bons resultats.

En aquest sentit Martí March ha volgut posar en valor “l’exemple de col·laboració pública i privada entre la Conselleria i la Fundació, que es va iniciar la passada legislatura a Mallorca per tornar a posar en marxa aquesta família de la construcció dins l’oferta d’FP. Començarem amb 5 o 6 alumnes i que ara hi hagi 50 persones i s’hagi incorporat un cicle d’interiorisme es molt important”.

Per la seva banda, Climent Olives ha destacat que la posada en marxa d’aquest cicle a Eivissa “és una gran oportunitat i una necessitat  perquè necessitam tenir treballadors formats en tots els aspectes, ja que la mà d’obra que tenim i la falta de relleu generacional suposa greus dificultats a les empreses a l’hora de comptar amb treballadors qualificats”.

El president de la Fundació ha explicat que des d’aquesta entitat s’està apostant per un canvi d’enfocament ja que tradicionalment la Fundació havia treballat sobretot temes de prevenció però ara la immensa majoria de treballadors ja estan conscienciats en aquesta matèria i el que toca és potenciar els oficis. Per altra banda, ha remarcat que “l’experiència del grau mitjà a Mallorca està funcionant molt bé i que amb les innovacions tecnològiques que ha incorporat el sector  de la construcció cada vegada resulta més atractiu per a les dones i actualment dels 50 alumnes de Mallorca, 14 són dones”.

Amb aquesta col·laboració la Conselleria continua incidint en l’objectiu de facilitar que hi hagi més promocions de professionals del sector de la construcció en condicions d’atendre les necessitats del mercat laboral amb la garantia d’una formació adequada en la qualificació professional corresponent a la professió i en matèria de seguretat laboral.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt