Ara llegint
Eivissa recupera el carreró de Can Blai, en ple Parc Natural de Ses Salines

Eivissa recupera el carreró de Can Blai, en ple Parc Natural de Ses Salines

Tècnics del Parc Natural de Ses Salines d’Eivissa i de l’IBANAT han completat les tasques de recuperació del carreró de Can Blai, un antic camí públic d’uns 800 metres, dels quals la meitat estaven impracticables. Les tasques han consistit a desbrossar, podar i retirar residus del camí així com la reparació de les parets i esbaldrecs. S’han construït un parell de bancs i s’han instal·lat limitadors de pas de vehicles. Pel camí només s’hi podrà circular a partir d’ara en bicicleta o a peu. 

Abans de la construcció de l’actual aeroport des Codolar, aquest camí creuava el pla de ses Salines des de l’església de Sant Francesc fins a la carretera de Vila a Sant Josep, amb una llargada total d’uns 4 quilometres donant continuïtat a molts altres camins.

El carreró de Can Blai discorre entre parets de pedra amb esquena d’ase, fet singular de tot el viari a l’àmbit del parc natural amb una amplada variable dels 2 al 4 metres. Aquesta mateixa tipologia de parets és la que trobem a les vores del darrer tram del torrent de ca na Parra, abans d’arribar als estanys de la Sal Rossa i que també formava part del viari d’altres temps.

Mapa de la zona.

El tram del camí restaurat discorre per una estreta franja de camps de conreu que resta entre l’aeroport i el prat i els estanys. És un camí públic, municipal i que ara té continuïtat amb el camí que discorre a la vora de les pistes de l’aeroport i els estanys de ses salines fins a arribar a la platja des Còdols. La nova connexió obre la possibilitat per als caminants i ciclistes de poder arribar des de Vila fins a l’extrem més allunyat del Parc: sa Caleta, es Bol Nou i punta des Jondal, sense haver de circular per carreteres. De fet, només s’ha de creuar en una ocasió la carretera de ses Salines (EI-900) a l’alçada de Sant Francesc, on hi ha el Centre d’Interpretació i l’església de sant Francesc.

El mes de març de 2020 estava prevista la convocatòria d’una activitat de voluntariat per a col·laborar en la recuperació d’aquest camí, en col·laboració ambla Plataforma per a la Catalogació dels Camins Públics d’Eivissai l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, però l’inici de la pandèmia va obligar a suspendre-la.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt