Ara llegint
Eivissa sanciona amb 213.200 euros vuit lloguers turístics il·legals

Eivissa sanciona amb 213.200 euros vuit lloguers turístics il·legals

Eivissa sanciona amb 213.200 euros vuit lloguers turístics il·legals

El Departament de Lluita contra l’Intrusisme del Consell d’Eivissa ha resolt interposar cinc sancions de 20.000 euros cadascuna, (a una de les quals es suma 4.000 euros per obstaculitzar la tasca inspectora), una de 50.000 euros, altra de 40.000 euros i una de 19.200 euros (vuit expedients sancionadors en total) per la comercialització d’habitatges turístics il·legals a les localitats d’Eivissa, Sant Antoni i Santa Eulària.  

Aquestes vuit sancions que sumen un total de 213.200 euros, s’han tramitat després que el servei d’inspecció turística del Consell d’Eivissa revisés aquests habitatges, i constatés les infraccions en matèria de turisme per la publicitat, contractació i comercialització de les vivendes sense haver presentat la corresponent declaració responsable d’inici d’activitat turística o la comunicació prèvia. En dos dels casos s’ha sancionat amb importants quanties, com són 50.000 i 40.000 euros, per llogar pisos a turistes sense la corresponent autorització, i de 20.000 euros pel lloguer d’habitacions per dies dins d’habitatges, una altra activitat il·legal i, per tant, sancionable. 

El conseller de Lluita contra l’Intrusisme, Mariano Juan, ha remarcat que les sancions més elevades reflecteixen ja la quantia de sanció mínima de 40.000 euros que es va modificar per llei gràcies a les reivindicacions fetes des d’Eivissa en la passada legislatura “i a més, és important sancionar l’obstrucció de la tasca dels inspectors del Consell d’Eivissa, per la qual cosa també ha estat sancionada una comercialitzadora amb 4.000 euros”.

Tots els habitatges descrits no són susceptibles de comercialització turística a l’illa d’Eivissa. La publicitat de tots ells es realitzava sense haver presentat declaració Responsable de l’Inici de l’Activitat Turística, i sense estar inscrits en el Registre Insular d’Empreses, Activitats i Establiments Turístics. Les vivendes es publicitaven a plataformes i a xarxes socials amb calendari de disponibilitat, indicacions de chek-in i de sortida, cancel·lacions de reserva, i altres serveis.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt