Ara llegint
Eivissa vigilarà amb un dron que els pescadors no capturin més raors dels permesos

Eivissa vigilarà amb un dron que els pescadors no capturin més raors dels permesos

Eivissa vigilarà amb un dron que els pescadors no capturin més raors dels permesos

Aquest divendres, dia 1 de setembre, s’aixeca la veda de la pesca del raor, que es podrà pescar fins dia 31 de març. El servei de Pesca del Consell Insular d’Eivissa ha recordat avui a totes les persones que surtin a partir d’aquest dia a pescar-lo, que hi ha una sèrie de restriccions en el nombre de captures per persona i dia. Així, en pesca recreativa es poden pescar 50 raors per persona i dia amb un màxim de 300 raors per embarcació. També recorda que fins a l’1 d’octubre no es poden capturar exemplars de verderol de menys de 30 centímetres al voltant de les illes d’Eivissa i Formentera.

La novetat d’aquesta temporada és que el Servei de Pesca del Consell Insular d’Eivissa realitza enguany les tasques de vigilància del litoral de l’illa amb la nova embarcació de control pesquer ‘Artet’ estrenada a finals de 2022 i també amb l’ús de mitjans aeris, com és el nou dron que serà emprat pels inspectors.

També a partir de l’1 de setembre el Servei de Pesca recollirà dades sobre l’estat de les diferents pesqueres de raor al voltant de l’illa d’Eivissa en col·laboració amb pescadors recreatius voluntaris el que permetrà tenir una visió global de tot el litoral de l’illa d’Eivissa enregistrant-se dades com rendiments pesquers, mida de les captures i sexe d’aquestes.

A més, en col·laboració amb altres administracions i centres d’investigació, es predran dades sobre la incidència del paràsit Scaphanocephalus sp.  el qual provoca l’aparició de punts blancs o negres sobre la seua pell.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt