Ara llegint
El catàleg de camins de Formentera recull 214 vies diferents

El catàleg de camins de Formentera recull 214 vies diferents

El catàleg de camins de Formentera recull 214 vies diferents

L’àrea de Patrimoni del Consell de Formentera ha finalitzat la fase d’inventari del primer catàleg de camins de l’illa, que recull 214 camins diferents amb més de 214 quilòmetres linials de vies. Es tracta d’un projecte que duu a terme la consultoria de transport i mobilitat CINESI i que, tal com assenyala la consellera de Patrimoni, Raquel Guasch, “pretén documentar les vies existents a l’illa i emfatitza els elements patrimonials que les configuren, com ara parets de pedra seca, sistemes de drenatge i d’aprofitament de l’aigua o trams empedrats”.

Acabada aquesta fase, ja s’està treballant en la documentació i en l’inventari de les característiques geomètriques dels camins: amplades, ferms, estat de conservació, a més dels murs i altres elements que es valoraran patrimonialment.

També se’n documentarà la història oral a partir de testimonis clau del territori, i se’n recopilarà el rastre documental i cartogràfic.

Finalment, s’analitzaran aspectes jurídics d’alguns camins, si s’escau. En aquest sentit, ja s’han realitzat una quinzena d’entrevistes per recollir els testimonis orals. El document final s’estructurarà en unes fitxes resum per a cada camí que aglutinaran tota la informació relacionada, a més d’un plànol de detall amb informació georeferenciada i un recull fotogràfic.

Per elaborar el catàleg es compta amb un equip multidisciplinari format per enginyers, geògrafs, antropòlegs, historiadors i juristes que inventariaran. El projecte té una durada aproximada de tres anys i segons ha comentat la consellera Raquel Guasch, “deixarà una eina que consideram essencial per conèixer la nostra història”.

La consultoria CINESI compta amb la col·laboració de l’Observatori de la Vida Quotidiana (OVQ), Francesca Bayre. Sònia Roura i Clavell Canals Consulting.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt