Ara llegint
El Centre Ocupacional Can Llàtzer, cinquanta anys fomentant la inserció laboral a les Pitiüses

El Centre Ocupacional Can Llàtzer, cinquanta anys fomentant la inserció laboral a les Pitiüses

ASPANADIF fa 50 anys que ajuda a persones amb discapacitat psíquica i intel·lectual de les Pitiüses. És una de les entitats més històriques i amb més continuïtat de les Illes Balears i un dels seus projectes estrella és el Centre Ocupacional Can Llàtzer.

El president de l’entitat, José Luís Jofre, ha explicat que “el principal objectiu del projecte és afavorir la inserció laboral. El més bàsic és la formació i per això tenim tres tallers: un d’agricultura ecològica, un de rentat de cotxes i un altre de cuina, concretament de rebosteria artesana”.

Jofre explica que “al principi el centre només oferia formació però amb els anys es va començar a facilitar la inserció laboral i ara és un dels recursos més importants que volem oferir”. De fet, el projecte està orientat fonamentalment a proporcionar un paquet d’accions que milloren les habilitats de tipus personal i social necessàries per mantenir una bona interacció i adaptació de les persones amb discapacitat.

Uns 25 usuaris passen cada any per Can Llàtzer. Un dels que hi és de fa més temps és José Luis Pardo, al principi començà com a usuari i ara hi fa feina, ell explica com s’encarrega de l’hort i dels jardins del centre. Com a usuari està segur que l’existència d’aquest projecte ajuda a moltíssima gent perquè, a més d’ensenyar un ofici, també ajuda que les persones agafin experiència en el lloc de feina i així sigui més fàcil el dia a dia d’una feina.

Aspanadif va començar a fer feina a les Pitiüses fa 50 anys. Un aniversari que el covid no ha permès celebrar com haguessin volgut però que fa reflexionar al president José Luís Jofre sobre la satisfacció del que s’ha aconseguit aquests anys. Jofre explica que “hem tengut períodes que hem insertat un 70 per cent dels usuaris i de fet enguany ens plantejam inclús superar-ho i aconseguir que el 80 per cent de les persones que passin pel centre puguin aconseguir una experiència laboral”.

Aquest projecte rep el finançament del 0’7% de l’IRPF Social que gestiona la Conselleria d’Afers Socials i Esports.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt