Ara llegint
El Consell de Formentera aposta per la instal·lació progressiva de camps de boies ecològiques

El Consell de Formentera aposta per la instal·lació progressiva de camps de boies ecològiques

La presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, ha proposat al conseller de Medi Ambient del Govern balear, Miquel Mir, que Formentera disposi de nous camps de boies regulats en la zona del Parc Natural de ses Salines, tal com recull el decret Posidònia, i incrementar així els fondejos ecològics en aquesta zona protegida “que, a més, s’haurien d’implantar de manera progressiva a tot el litoral de l’illa”.

Ana Juan ha mantingut aquesta reunió a Palma acompanyada pel conseller insular de Medi Ambient, Antoni Tur, i en què també ha participat el director general d’Espais Naturals, Llorenç Mas, i el gerent d’Abaqua, Guillem Rosselló. El conseller balear ha donat suport a la proposta de Formentera i s’ha compromès “a avançar amb la resta d’administracions competents en aquest sentit, on Formentera és ja un referent en la protecció de la posidònia”.

La presidenta Ana Juan i el conseller Antoni Tur han plantejat també que els camps de boies han de comptar “amb un servei de gestió i recollida de residus de les embarcacions fondejades per evitar així possibles vessaments com el que va succeir aquest mes d’agost i va obligar a tancar la platja des Pujols”. En aquest sentit, el decret Posidònia distingeix la zona des Pujols “com a pradera catalogada d’alt valor”. Segon Ana Juan, aquestes mesures “són cabdals davant la pressió que pateix el nostre litoral, que amenaça el nostre medi ambient”. En l’actualitat a Formentera hi ha dos camps de boies, el de s’Alga a s’Espalmador i el de caló de s’Oli, d’alt valor.

Durant la reunió, també s’han abordat altres qüestions, com el servei de vigilància i assistència del fondeig, que enguany no s’ha cobert al cent per cent i que el Consell ha demanat que per l’inici de la pròxima temporada es cobreixi íntegrament. També s’ha abordat el funcionament de l’EDAR i la depuració d’aigües per al regadiu. “Hem de continuar treballant de manera conjunta, també amb la conselleria balear d’Agricultura, per tancar el cicle de l’aigua a Formentera”, ha dit Ana Juan. El Consell també ha insistit que s’ha de continuar amb la lluita contra la processionària a Formentera. “Som conscients que per les característiques de Formentera, amb moltes construccions disseminades i la peculiaritat del nostre bosc, combatre la plaga és més complicat que en altres illes, però no podem baixar la guàrdia i s’han de trobar els mecanismes adequats”.

La presidenta ha mostrat la seva satisfacció per la predisposició del conseller i ha ofert ajuda al Govern “per portar a terme aquests projectes i seguir treballant de manera coordinada”.

Requeriment d’informació

Finalment, en la trobada també s’ha parlat de la petició d’informació per part del Parc Natural el requeriment d’informació de diversos establiments situats al Parc Natural de ses Salines de Formentera per part de la conselleria de Medi Ambient del Govern. El conseller balear Miquel Mir ha qualificat aquesta de petició d’una “relació administrativa, totalment comú i ordinària dins de l’administració pública”.

En aquest sentit, des de la institució insular s’ha estat treballant per donar resposta a aquest requeriment. Abans de l’estiu es va produir una reunió tècnica entre tècnics de l’àrea de Territori del Consell i tècnics del Parc Natural de l’àrea de Medi Ambient del Govern balear per concretar detalls sobre el requeriment d’informació. El passat 16 de setembre, s’ha produït un nou requeriment d’informació relacionat amb l’efectuat al del passat octubre. El Consell de Formentera té previst donar resposta en les pròximes setmanes.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt