Ara llegint
El Consell de Formentera crea una App que estalvia l’ús de tiquet a la zona blava i a la verda

El Consell de Formentera crea una App que estalvia l’ús de tiquet a la zona blava i a la verda

La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, i el conseller de Mobilitat, Rafael González, han presentat avui una nova App per obtenir el tiquet del servei d’estacionament regulat de l’illa de Formentera, tant a la zona blava com a la verda.

Alejandra Ferrer ha explicat que “esperam que els formenterers i formentereres comencin a fer servir aquesta App que tendrà beneficis mediambientals, ja que no haurem d’imprimir el paper per aparcar, i també significarà un estalvi de temps a l’hora de treure el tiquet per poder estacionar a la zona blava i verda”.

L’aplicació Flowbird Parking és gratuïta i s’ha de descarregar a App Store o Google Play. Una vegada descarregada s’han d’introduir les dades del vehicle, que ja es quedaran gravades. Després s’ha d’anar al parquímetre i posar la matrícula del vehicle, però en lloc de treure el tiquet de la màquina es rebrà al mòbil, on també es pot posar una alerta perquè s’enviï un avís quan estigui a punt de caducar.

Segons el conseller de Mobilitat aquesta App significarà tres grans beneficis: “no haurem d’imprimir el tiquet ni tampoc haurem de tornar a deixar-lo en el vehicle, per la qual cosa també estalviarem temps. A més, rebrem un avís al mòbil de quan caduca el tiquet”.

Tot i això, el conseller ha afegit que “la gent que prefereixi no descarregar l’app podran treure el tiquet en paper com havien fet fins ara. L’única diferència és que tampoc farà falta anar a deixar-lo al vehicle”.

La presidenta ha recordat que “la zona blava va començar a funcionar a la Savina l’any 2015, on teníem un problema d’aparcament, i que després a poc a poc es va fer extensiu als nuclis urbans de l’illa per regular i ordenar la situació dels aparcaments”.

A la web de zona blava s’ha creat un nou apartat per poder introduir les matrícules dels vehicles i comprovar si les autoritzacions per aparcar estan en regla i quin dia caduquen per fer la renovació.

@Foravila_IB
#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt