Ara llegint
Inca i Manacor acullen un curs sobre perspectiva de gènere en la gestió municipal

Inca i Manacor acullen un curs sobre perspectiva de gènere en la gestió municipal

Avui horabaixa s’ha desenvolupat a Inca el primer curs organitzat en el marc de la nova «Aula Maria José Varela de polítiques públiques feministes». Es tracta d’un espai de formació posat en marxa per la direcció insular d’Igualtat i Diversitat del departament de Presidència, en homenatge a Maria José Varela, primera directora insular d’igualtat de la institució insular i referent feminista, que va morir fa un any i va ser nomenada filla adoptiva de Mallorca.

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha estat l’encarregada d’obrir oficialment l’«Aula Varela» i donar el sus al primer curs «Construint pobles feministes: estratègies per repensar l’acció municipal”. Un acte que ha comptat amb la presència del batle d’Inca, Virgilio Moreno; la consellera de Presidència, Teresa Suárez i la directora insular d’Igualtat i Diversitat, Rosa Cursach.

«Posam en marxa un nou espai de formació per a la igualtat del qual estic especialment orgullosa per dos motius», ha expressat Cladera. «Primer, perquè és un homenatge a na Maria José Varela i, segon, perquè obrim un espai dedicat a qui té responsabilitat política i per tant, capacitat de transformar», ha dit. «L’acció municipal és potentíssima, transforma models, sensibilitza i és una eina per erradicar actituds masclistes, que fomenten les desigualtats i per construir pobles i municipis igualitaris. I al Consell volem contribuir a fer que la ciutadania compti amb uns responsables polítics formats i amb eines per dissenyar polítiques públiques des de la perspectiva de gènere per avançar cap a una Mallorca més justa i igualitària», ha conclòs.

Segueix a Manacor

En aquest primer curs, que avui ha començat a Inca i demà es farà a Manacor, consta de sis sessions, de dues hores de durada cadascun i mentre la situació sanitària ho permeti, es farà de manera presencial.

Prop de cinquanta persones s’hi han inscrit i la majoria són regidores i regidors de diversos municipis de Mallorca, tot i que també hi ha tècnics de diverses àrees municipals i persones vinculades a la gestió pública local.

De fet, l’«Aula Varela» és una aposta del Consell de Mallorca de formació en feminisme dirigit principalment a persones que es dediquen a la política, ja sigui en l’àmbit local, insular o autonòmic, i persones, entitats o col·lectius relacionats amb la incidència política.

Aquest primer curs «Construint pobles feministes: estratègies per repensar l’acció municipal» té una durada de 12 hores i finalitzarà els dies 16 i 17 de juny. Compta com a professores amb dones expertes de diversos àmbits que aborden en cada sessió aspectes teòrics i pràctics relacionats per exemple, amb el disseny de pressupostos o participació i comunicació des de la perspectiva de gènere; urbanisme, mobilitat i gènere; feminisme i polítiques públiques, experiències i situació de dones migrants a diversos municipis de Mallorca, etc.

@Foravila_IB
#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt