Ara llegint
El Consell de Formentera restaurarà sa Capella de sa Tanca Vella

El Consell de Formentera restaurarà sa Capella de sa Tanca Vella

El Consell de Formentera restaurarà sa Capella de sa Tanca Vella

El Consell de Formentera ha tret a licitació el projecte de restauració i reordenació de sa Capella de sa Tanca Vella i el seu entorn, redactat per l’arquitecte Marià Castelló, una obra que costarà poc més de 200.000 euros.

Aquesta actuació a la capella, prevista en el Pla Insular de Gestió del Patrimoni Cultural de Formentera 2022-2023, és segons la consellera de Patrimoni, Raquel Guasch, “una intervenció necessària per millorar la seva protecció i accessibilitat amb l’objectiu de posar en valor aquest bé patrimonial”. 

Raquel Guasch ha assenyalat que també es molt necessària la restauració del seu entorn, “per fer-lo més visible i visitable tant per als turistes com per als residents de l’illa, ja que a més es troba dins del poble de Sant Francesc”.  El gener de 2021 ja es va retirar les tanques que delimitaven la zona.

Materials tradicionals i integració de l’entorn

El projecte, en línies generals, planteja la restauració de la capella: retirada de materials poc adequats (parts de referit amb ciment industrial) i substitució per materials tradicionals (morters de calç, pedra calcària i fusta). També es projecta alliberar el monument d’aquelles intervencions prèvies no originals, efectuades amb materials i sistemes constructius agressius amb l’edificació històrica; així com el seu entorn, per deixar-la sense urbanitzar i en alguns punts mostrant l’aflorament rocós original del sòl.

El projecte preveu també la urbanització en el perímetre de l’actual parcel·la, per fer de transició entre l’àrea més immediata del monument i la resta d’espai públic urbà. 

El pressupost base de licitació de les obres és de 203.902 euros i el termini d’execució és de sis mesos. El projecte ha obtingut finançament de fons europeus, per un import de 84.874 euros, a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançat per la Unió Europea — Next Generation UE.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt