Ara llegint
El Consell d’Eivissa desbloqueja la museïtzació del jaciment arqueològic de s’Olivera

El Consell d’Eivissa desbloqueja la museïtzació del jaciment arqueològic de s’Olivera

El Consell d’Eivissa ha desbloquejat la tramitació necessària per a la futura execució de les obres per museïtzar el jaciment arqueològic de s’Olivera, a es Puig d’en Valls. Aquestes obres venien reflectides a la modificació número 10 de les Normes Subsidiàries de Santa Eulària des Riu, que va ser aprovada definitivament l’any passat i que preveien que, mitjançant un estudi de detall, es podrien unir el solar públic municipal que alberga un molí i un safareig amb la parcel·la privada sota el supermercat Mercadona per tal de constituir un conjunt museistic de primer ordre a l’illa d’Eivissa.

Aquest estudi de detall ha estat informat pel Consell Insular en el termini de només un mes des què l’Ajuntament de Santa Eulària registrà aquesta petició. “És una mostra de la prioritat i la importància que aquest equip de govern ha posat en el manteniment i la posada en valor del nostre patrimoni”, ha explicat el president Vicent Marí.

Amb aquest estudi, es dóna una passa definitiva per resoldre un projecte del que se’n porta parlant durant fa molts anys, i què haurà de ser aprovat per l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu per tal què el Consell d’Eivissa pugui licitar les obres.

Repàs a les polítiques territorials

Aquest anunci ha estat fet avui per part del president, en el marc de una interpel·lació al Ple per poder explicar quines han estat les polítiques en matèria territorial dutes a terme per l’equip de govern.

En la seva resposta, el president Vicent Marí ha explicat què gràcies a la instrucció dictada a principis de legislatura es varen retornar la possibilitat de poder-se fer una casa, a les famílies propietàries de sòl rústic no protegit que havien estat suspesos per la Llei Agrària, sempre que no facin una perforada.

Per altra banda, el president ha recordat que s’ha aprovat de manera inicial el Reglament de Simplificació Administrativa, que elimina duplicitats, sense eliminar controls, i agilitza les tramitacions necessàries per a executar obres de reforma. A més, permet que aquells que conserven la seva casa pagesa o conserven la finca a nivell paisatgístic i agrònom, puguin llogar habitacions amb finalitats turístiques, mentre que ara es veuen obligats a haver de llogar la casa sencera.

També ha explicat que durant aquesta legislatura s’ha aprovat el Pla Especial de Protecció de l’Entorn de l’Església de Sant Antoni, a petició de l’Ajuntament, protegint patrimonialment un entorn icònic de la vila de Portmany, l’estudi de detall de s’Olivera i ha fet una apel·lació al consens per cercar un PTI ja que el canvi pendular i unilateral de normativa provoca allaus de llicències.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt