Ara llegint
El Consell d’Eivissa destina 70.000 euros a Càritas per destinar a ajuda alimentària

El Consell d’Eivissa destina 70.000 euros a Càritas per destinar a ajuda alimentària

El president del Consell d’Eivissa, Vicent Marí, i el director de Càritas Diocesana d’Eivissa, Joan Torres, han signat el conveni pel qual la institució insular destinarà 70.000 euros a les ajudes alimentàries que presta l’entitat religiosa, per tal de poder cobrir les necessitats sobrevingudes per mor de la conjuntura econòmica actual.

Aquesta subvenció va néixer l’any 2020 per donar resposta a l’augment de la demanda de menjar i  en època de COVID-19, i s’ha mantingut en els anys 2021 i ara 2022, atenent a la situació socioeconòmica que viu l’illa d’Eivissa així com les perspectives negatives en clau nacional.

El president Vicent Marí ha explicat què aquesta ajuda “es va iniciar amb la COVID-19 però amb la situació que vivim ara hem de fer els màxims esforços perquè ningú quedi enrere i poder respondre davant els moments de màxima necessitat”. En aquest sentit, el president ha posat en valor la feina que fa Càritas Diocesana d’Eivissa “per entendre qui pitjor ho passa i donar una resposta humana i necessària” i ha avançat què “en 2023 tornarem a repetir aquesta línia extraordinària de Banc d’Aliments”.

Per la seva banda el director de Càritas Diocesana d’Eivissa, Joan Torres, ha valorat “molt positiva” la col·laboració del Consell amb l’entitat que dirigeix posant de relleu que “després de la COVID-19 i amb la situació que vivim ara és important poder prestar aquesta atenció de suport alimentari”.

Visita a la finca de Can Pep Xico

La signatura d’aquest conveni ha tingut lloc a la finca de Can Pep Xico, a on l’entitat porta a terme des de 2010 un taller agrícola en què s’ensenya a joves sense formació, sense coneixement de l’idioma o amb risc d’inclusió social, eines que els permetran poder ser autònoms i desenvolupar el seu projecte de vida a la nostra illa o a qualsevol indret del nostre país. A la vegada, aquests joves aprenen feines del camp mentre treballen en el manteniment de la finca i en la producció de hortalisses, fruites, ous i planters de manera ecològica.

En aquest sentit la treballadora social de Càritas Diocesana Belén Torres ha explicat que aquest centre compta amb 10 places d’inserció socio-laboral i que ara mateix la majoria dels usuaris són joves immigrants sense papers d’entre 17 i 21 anys. “La idea d’aquest centre és donar-los suport, que vegin com és la vida a Espanya i a Eivissa, a nivell cultural, social, etcètera i permetre’ls que siguin funcionals i puguin aprendre a viure com ho fem nosaltres”, ha explicat.

El director de l’entitat, Joan Torres, ha explicat que “l’objectiu és apropar la formació als més necessitats i donar-los una oportunitat laboral, fent una aposta pel mon agrícola, recuperant espècies pròpies de la nostra illa, però també amb formació de jardinera, agricultura, i d’altres temes més diversos com informàtica o cultura general”. Torres ha recordat “que aquí arriben joves que no saben ni parlar l’idioma, i se’ls ha d’ensenyar a poder realitzar tràmits i a poder aconseguir feina en l’actual mercat laboral en què hi ha moltes oportunitats però n’és necessària la formació”.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt