Ara llegint
El Govern Balear construirà habitatge públic als solars que cediran Sant Josep i el Consell d’Eivissa

El Govern Balear construirà habitatge públic als solars que cediran Sant Josep i el Consell d’Eivissa

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, acompanyat del director general d’Habitatge i Arquitectura, Eduardo Robsy, s’ha reunit avui a la seu del Consell d’Eivissa amb el vicepresident Mariano Juan i la directora insular de Territori, Naihara Cardona, en el marc dels contactes que ha iniciat per avaluar la disponibilitat de sòl per part dels Ajuntaments i Consells per a destinar-lo a habitatge públic. El passat mes de maig, la Conselleria de Mobilitat i Habitatge va remetre una carta a totes les entitats locals en la qual es sol·licitava informació sobre el sòl disponible.

Després de la reunió d’avui al Consell  d’Eivissa i la mantinguda aquesta mateixa setmana amb l’Ajuntament de Sant Josep, el conseller Josep Marí ha assegurat que, a banda de les tres promocions en execució a Eivissa i la projectada a Isidor Macabich, avui hi ha damunt la taula tres solars més –els dos de Sant Josep i un tercer titularitat del Consell Insular- on el Govern es compromet a construir habitatge de protecció pública per destinar-lo a lloguer social.

En aquest sentit, el conseller ha destacat que a una illa com Eivissa, amb un mercat de lloguer indiscutiblement tensionat, amb problemes estructurals d’accés a l’habitatge i casos molt problemàtics i concrets com la situació dels apartaments Don Pepe, “és una bona notícia que avui sumem tres solars, que esperem no siguin els darrers per construir habitatge de protecció pública”.

El conseller ha apuntat que el fet de tenir un horitzó a mig termini, amb major disposició d’habitatges públics que avui no es tenen, dóna la possibilitat de cercar alternatives habitacionals per a situacions com un desallotjament forçat perquè així està recollit en la Llei d’Habitatge de les Illes Balears.

No obstant això, el conseller ha afegit que la construcció d’obra nova no és la única via que s’està explorant per part de la Conselleria de Mobilitat i Habitatge per aportar solucions a la complexa situació de l’habitatge a Eivissa, una de les més difícils del conjunt de les Illes. “No hi havia HPO i ara en tenim en construcció, projectades i en farem als solars que se’ns cedeixin, però també valoram altres possibilitats”.

 Així, el conseller ha avançat que tant per abordar amb caràcter general la problemàtica de l’habitatge a Eivissa com per donar solucions a problemes concrets, hi ha habitatges de grans tenidors que aviat estaran en mans de la Conselleria (de moment, 6 a Eivissa), a més d’altres operacions amb gran tenidors en estudi i la possible l’adopció de fórmules que premetrien comprar habitatges de grans tenidors, mitjançant l’exercici del dret de tempteig i retracte, a Eivissa amb major facilitat.

Marí ha anunciat així que en breu es durà al consell d’administració la possibilitat d’ incrementar el preu pel qual l’IBAVI compraria habitatges de grans tenidors a Eivissa, amb motiu de l’especial situació a l’illa, evidentment –ha advertit el conseller-,  atenent sempre l’interès públic i, per tant, dins els marges assumibles, “essent evident que el preu a Eivissa és diferent , més alt, que a les altres illes”.

Els solars que l’Ajuntament de Sant Josep cedirà a l’IBAVI per a la construcció d’habitatge de protecció pública de lloguer estan ubicats al barri de Can Burgos. El primer dels solars té una extensió de 2.852 metres quadrats i està situat devora el centre esportiu de Can Burgos completant la trama urbana del carrer 7. L’altre està ubicat al carrer Riu Minyo 18 i té una extensió de 1.320 metres quadrats.

Respecte del solar titularitat del Consell Insular, està ubicat a Eivissa i té una extensió de 1.119 metres quadrats, ubicat en el carrer S’hort de sa fruita, 9.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt