Ara llegint
El Govern Balear destina 850.000 euros a la captura de serps invasores a les Pitiüses

El Govern Balear destina 850.000 euros a la captura de serps invasores a les Pitiüses

La Conselleria de Medi Ambient disposarà de 850.000 euros perquè el Consorci per a la Recuperació de la Fauna de les Illes Balears (COFIB) executi un projecte de control de les espècies invasores a les Pitiüses, que està especialment centrat en eliminar les serps que fa alguns anys causen tants problemes després que hi fossin introduïdes accidentalment.

Les actuacions previstes en aquest projecte tenen una durada inicial prevista de tres anys i tenen com a principal objectiu revertir els efectes causats per les espècies invasores, que han alterat de manera significativa el medi natural de les Pitiüses.

El projecte es centra en l’eliminació d’ofidis com la serp de ferradura (Hemorrhois hippocrepis) i la serp blanca (Rhinechis scalaris), que amenacen greument espècies endèmiques molt valuoses com la sargantana, a més de crear una elevada alarma social per la por que desperten habitualment aquests animals. Per altra banda, també es treballarà per a l’eliminació del Penissetum, una espècie de gramínia amb alta capacitat invasiva que afecta bona part de l’illa d’Eivissa.

Més personal

Cinc persones del COFIB, equipades amb tres vehicles, han treballat durant l’any 2020 gairebé en exclusiva per controlar els ofidis invasors. A partir d’ara seran vuit les persones que s’hi dedicaran, gràcies a uns doblers que provenen de l’Impost de Turisme Sostenible.

D’altra banda el COFIB ha disposat de 330 gàbies a Eivissa i de 220 a Formentera, que han servit per capturar 887 serps i 494 respectivament, 1.381 en total. De fet, des que l’any 2016 començaren les campanyes de control s’han capturat 5.082 serps, i tot sembla indicar que la col·locació de trampes és prou efectiva perquè la tendència pel que fa a la captura d’animals ha estat decreixent.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt