Ara llegint
El Mundial de Triatló d’Eivissa, primer esdeveniment europeu amb la certificació Residu Zero

El Mundial de Triatló d’Eivissa, primer esdeveniment europeu amb la certificació Residu Zero

El Mundial de Triatló d'Eivissa, primer esdeveniment europeu amb la certificació Residu Zero

Un dels grans esdeveniments esportius que va tenir lloc a Espanya al mes de maig, el Campionat del Món de Triatló Multiesport d’Eivissa s’ha convertit en el primer esdeveniment europeu a aconseguir la certificació Residu Zero.

El campionat, que ja havia obtingut prèviament el certificat d’Or en sostenibilitat de la Federació Internacional de Triatló (World Triathlon), rep ara aquesta certificació Residu Zero, una de les més importants en matèria de circularitat, per part de la Mission Zero Academy, programa impulsat per Zero Waste Europe. Aquest reconeixement ha estat possible gràcies a l’estratègia de sostenibilitat impulsada pel Campionat, que queda englobada dins del moviment en nom de la sostenibilitat de la Federació Espanyola de Triatló, anomenat Good Loop.

Entre les mesures adoptades, destaca l’ús de tassons i botelles reutilitzables juntament amb la innovadora instal·lació de 18 punts d’avituallament d’aigua als circuits i als voltants, que varen evitar l’ús de més de 30.000 botelles de plàstic, la utilització de llaunes d’alumini infinitament reciclables per als envasos precintats dels esportistes per la normativa antidopatge, la plantació de 50 arbres fruiters en lloc de l’habitual lliurament de rams de flors al podi o la substitució de les camisetes i medalles finisher per vídeos personalitzats per als esportistes i medalles en format NFT (es varen evitar 3,43 tones de diòxid de carboni amb les medalles en format NFT i 21,45 tones amb el vídeo personalitzat).

“Abordant els reptes de la reducció de residus i redefinint les polítiques de compra, aquest esdeveniment s’erigeix com un model a seguir en matèria de circularitat. Com que és el primer d’aquest tipus, esperem inspirar futurs esdeveniments cap a un futur més sostenible i de Residu Zero a l’esport”, va afirmar Solène Fargeix, directora de Desenvolupament de Negoci de la Mission Zero Academy.

“Des de la Conselleria de Turisme, Cultura i Esports del Govern de les Illes Balears estam profundament satisfets amb aquest guardó. Una vegada més, es demostra que els nostres esportistes són campions a les seves categories, però també en consciència mediambiental pel medi que els acull. Esdeveniments esportius d’aquesta magnitud són claus en la nostra estratègia de desestacionalització, però no poden deixar d’anar de la mà de la sostenibilitat i el respecte pel nostre territori, que és fràgil i limitat. Per això, gràcies i enhorabona per a l’organització del Mundial Multiesport d’Eivissa”, va expressar el conseller de Turisme, Cultura i Esports, Jaume Bauzà.

El president del Consell d’Eivissa, Vicent Marí, va celebrar aquesta certificació recordant que “l’illa d’Eivissa pretén ser exemple de desenvolupament sostenible, amb consciència de la necessitat de preservar un entorn que ens ha fet famosos a tot el món. Reconèixer la bona tasca de consciència que la pràctica esportiva és perfectament compatible amb mantenir la nostra illa intacta, ens sembla una molt bona notícia tant per a la Federació com per a tot el teixit organitzatiu de proves esportives de la nostra illa, i per a tota Eivissa en general”.

Eivissa, guia cap a un futur més sostenible

El Mundial d’Eivissa ja s’ha convertit en una referència per a la resta d’esdeveniments esportius, marcant una línia clara a seguir en el futur, cosa que sens dubte coincideixen des de la Federació Espanyola i des de la Federació Internacional. “El Mundial Multiesport d‟Eivissa va ser un èxit en tots els sentits i ara, amb aquest reconeixement, ho és encara més. És una gran satisfacció sens dubte per a la Federació Espanyola i ens marca el camí a seguir per als esdeveniments que celebrarem a Espanya el 2024”, va comentar José Hidalgo, president de la Federació Espanyola de Triatló. També va voler expressar la seva satisfacció el president de la Federació Balear de Triatló, Ignasi Colom: “A les Illes Balears estem molt compromesos amb el medi ambient. En gran mesura, vivim del turisme que cerca llocs idíl·lics, que hem de conservar i protegir. És per això que és tot un orgull que un esdeveniment a les nostres illes, i del nostre esport, hagi estat certificat com el primer a tot Europa amb Residu Zero”.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt