Ara llegint
El pintor Erwin Bechtold i l’Institut d’Estudis Eivissencs, Medalles d’Or del Consell

El pintor Erwin Bechtold i l’Institut d’Estudis Eivissencs, Medalles d’Or del Consell

L’Institut d’Estudis Eivissencs i Erwin Bechtold varen rebre ahir horabaixa la Medalla d’Or del Consell Insular d’Eivissa. En el transcurs del mateix acte el mestre terriser Antoni Marí Ribas ‘Frígoles’; l’impulsor de ‘Un mar de posibilidades’, Pedro Cárceles; l’agent de la Guàrdia Civil Ismael Moreno i la Congregación Terciarias Trinitarias de la Llar Mare del Remei varen ser distingits amb els Premis al Mèrit Ciutadà.

L’acte va tenir lloc al saló de Plens del Consell d’Eivissa.

El pintor i interiorista alemany, Erwin Bechtold, va rebre la medalla d’Or, segons una nota feta pública pel Consell Insular, per la seva capacitat creadora i la seva intensa activitat artística, que va posar el nom d’Eivissa al focus artístic europeu als darrers cinquanta anys amb la creació, juntament amb altres artistes, del grup ‘Ibiza 59’. Des de llavors, el nom de Bechtold està lligat a la qualitat artística com a capdavanter de la plàstica contemporània amb projecció internacional.

De l’Institut d’Estudis Eivissencs es va destacar la seva valuosa aportació al coneixement i estudi de la cultura i tradicions eivissenques així com per la seua gran labor en la difusió de la nostra llengua. “Més de 50 anys d’història d’aquesta institució donen prova de l’estima que té a la societat eivissenca, amb més de 600 socis i més de 170 publicacions sobre les Pitiüses i l’organització d’activitats anuals que posen en valor la cultura de la nostra illa”, han assenyalat des del Consell.

Pel que fa als Premis al Mèrit Ciutadà 2020 es va atorgar aquesta distinció a:

– Antoni Marí Ribas, Frígoles en reconeixement a la seva trajectòria com a mestre terrisser, per la seua dilatada carrera en aquest ofici, ja que va ser des de molt petit un actiu elaborador de la ceràmica popular pitiüsa. Autodidacte, va treballar amb el mestre Joan Planells Tur, Daifa, i amb generositat ha ensenyat l’ofici a tots els joves que passen pel seu taller disposats a aprendre a modelar el fang.

– Pedro Cárceles Guardia en reconeixement a la seva lloable feina durant casi 17 anys organitzant i dirigint “Un Mar de Posibilidades”, programa versàtil i un referent a l’àmbit de les teràpies amb persones amb diversitat funcional, aconseguint que es consolidi tant a l’illa d’Eivissa com a l’àmbit nacional.

– Ismael Moreno en reconeixement a la seva heroica actuació el passat mes de desembre de 2019, en tirar-se a la mar per salvar la vida d’un pescador que va estar a punt de morir ofegat. Clar exemple de decisió, valor i amor al servei que regeixen el dia a dia del cos de la Guàrdia Civil.

– Congregación Terciarias Trinitarias de la Llar Mare del Remei en reconeixement a la seva lloable feina proporcionant una atenció integral als menors desemparats o en situació de risc, i a la seua bona voluntat, disposició i vocació de servei a la comunitat i en concret prestant serveis en benefici dels menors en situació més vulnerable.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt