Ara llegint
El tractament aeri contra la processionària arriba enguany a unes 1.600 hectàrees de Formentera

El tractament aeri contra la processionària arriba enguany a unes 1.600 hectàrees de Formentera

Formentera tornarà a combatre la processionària mitjançant fumigació aèria

El Servei de sanitat forestal de la Conselleria de Medi Ambient i Territori ofereix demà dimecres una sessió informativa telemàtica per explicar les actuacions que es duran a terme pel control de la processionària del pi (Thaumetopoea pityocampa) a Formentera.

El tractament aeri continua, un any més, a petició del Consell de Formentera, segons han recalcat des del Govern Balear. Així, durant la segona quinzena d’octubre i per cinquè any consecutiu, s’aplicarà aquest tipus de tractament a unes 1.600 hectàrees aproximadament. La previsió és que es facin dues passades del producte en dies no consecutius, que es decidiran d’acord amb la previsió meteorològica.

Per primera vegada, també enguany es realitzarà un tractament aeri a diverses zones d’Eivissa.

El producte fitosanitari que s’aplica és el mateix que a la resta de campanyes: Bacillus thuringiensis varietat kurstaki. Es tracta d’un producte de tipus biològic,un bacteri que es troba de manera natural en el sòl i en les plantes, segons expliquen des de la Conselleria. Només pot romandre uns pocs dies sobre les fulles ja que es degrada ràpidament per efecte dels raigs ultraviolats. No afecta a les abelles i pot ser utilitzat en agricultura ecològica.

Des del Servei de sanitat forestal s’han impulsat altres mesures per al control de la plaga, com la instal·lació de 30 noves caixes niu a l’illa per a quiròpters. La ratapinyada és un depredador natural i un element clau per garantir el control natural de les plagues forestals.

La processionària del pi fou declarada plaga forestal el 2016, a Formentera. Les actuacions que s’han dut a terme durant els darrers anys per controlar aquest insecte defoliador consisteixen en l’eliminació de les bosses que les erugues teixeixen a l’hivern; la captura de papallones amb les trampes; la instal·lació de caixes refugi que afavoreixin la presència de quiròpters; el tractament aeri i tractament terrestre puntual.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt