Ara llegint
Els alumnes de cuina d’Eivissa visiten l’únic apicultor professional a temps complet de l’illa

Els alumnes de cuina d’Eivissa visiten l’únic apicultor professional a temps complet de l’illa

Els alumnes de FP de l’IES Sa Serra dels cursos de FP Bàsica de cuina i restauració, del CFGM de Cuina i Gastronomia i del CFGM de Pastisseria i Rebosteria han realitzat una visita a l’obrador de mel de Paul Falticska amb l’objectiu que els futurs professionals coneguin de primera mà l’obtenció d’un producte tradicional d’Eivissa i fomentar així el  seu coneixement i els vincles amb els productors primaris.

A la visita, organitzadapel departament de Medi Rural i Marí del Consell Insular d’Eivissa, els alumnes han pogut conèixer com és el procés d’extracció de la mel directament de les bresques, un procés purament físic, per centrifugació, que assegura la conservació de la mel amb totes les seues característiques naturals. Un sistema diferent del que segueix la mel comercial que usualment és pasteuritzada a alta temperatura per allargar la vida útil i evitar la cristal·lització natural.

Tradicionalment a Eivissa, l’extracció de mel es realitza en dos moments, a principis de l’estiu i durant la tardor, seguint el cicle natural de la vegetació a Eivissa amb els màxims anuals durant la primavera i la tardor. Al final de l’estiu, recorren com a recurs d’urgència a la floració del garrover i a l’olivarda, les primeres flors en aparèixer, i fins i tot a les gotes que deixen anar les figues madures.

Paul Falticska és l’únic apicultor professional a títol complet d’Eivissa. Ell i la seua família viuen exclusivament del que produeixen més de 900 caseres distribuïdes per tota la geografia d’Eivissa,  i disposen d’un obrador amb registre sanitari, on extreuen la mel dels quadres que recullen. Ara és plena temporada d’extracció de mel ja que durant la primavera, el moment de major floració a Eivissa, és quan les abelles disposen de més recursos i omplen les caseres amb mel i pol·len.

El que és important és no deixar les caseres sense recursos ja que l’estiu és especialment dur a Eivissa i la sequera limita la floració de les plantes , de manera que han de sobreviure amb les reserves de la primavera. 

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt