Ara llegint
Els Bombers de Formentera, a punt de tancar un any amb menys sortides i menys incendis

Els Bombers de Formentera, a punt de tancar un any amb menys sortides i menys incendis

Els Bombers de Formentera han realitzat durant l’any 2021 que és a punt de finalitzar un total de 163 serveis, la mateixa xifra que l’any 2020. Pel que fa a les intervencions en incendis, aquest any se n’han fet dotze, mentre que al 2020 n’hi hagué 35. Tres de les actuacions en incendis han estat a causa de cremes descontrolades, tres més en edificacions d’entorns urbans i una en una edificació situada en entorn rural. També han hagut de sufocar dos incendis en mobiliari urbà i tres en vehicles. En total, els focs en terreny forestal o agrícola aquest any han cremat menys de mitja hectàrea, mentre que el 2020 varen cremar-ne menys d’una i al 2019, 5,3 hectàrees d’aquests tipus de sòls.

El 2019, any precovid-19, els bombers varen fer un total de 213 serveis. “La baixada en el nombre de serveis en els darrers anys torna a estar relacionada amb la nova situació excepcional generada a causa de la pandèmia, que ha fet que per segon any consecutiu els bombers no hagin visitat les escoles d’estiu, i no hagin participat en activitats organitzades pel Consell o altres feines de prevenció”, segons ha explicat el conseller d’Interior, Josep Marí que ha agraït al personal la seva predisposició i professionalitat en un any de nou marcat per la crisi sanitària.

Altres actuacions

D’altra banda, el cos de bombers ha actuat en 26 salvaments o rescats durant aquest 2021, mentre que l’any passat varen fer 23 actuacions d’aquests tipus. Els serveis per falses alarmes han estat dotze, mentre que el 2020 es va actuar en dinou ocasions. Per assistència tècnica, els bombers s’han mobilitzat aquest 2021 en 51 ocasions i el 2020, en 43

El cos de Bombers del Consell de Formentera ha adquirit aquest 2020 quinze nous equips de protecció individual (EPI) per ampliar i renovar el vestuari del servei de prevenció i extinció d’incendis per un cost de 27.975 euros més IVA.

El conseller també ha destacat l’esforç que s’ha fet des del Consell per invertir en la formació del cos de Bombers. En concret, s’han realitzat sis formacions, que han tengut un cost de 39.637 euros.

  • Flashover i ventilació: 35 hores, realitzat per tres bombers (5.987,40 €).
  • Intervenció en treballs d’altura urbans i asseguraments d’escales extensibles: 16 hores, realitzat per quatre bombers (2.485 €).
  • Extinció d’incendis en vaixells: 21 hores, realitzat per dos bombers (1500 €).
  • Intervenció en accidents de trànsit: 24 hores, realitzat per deu bombers (3.740 €).
  • Rescat en medi natural: 16 hores, realitzat per quatre bombers (3.425 €).
  • Curs bàsic de bombers de nou ingrés: 105 hores, realitzat per quinze aspirants (22.500 €).

Cal destacar que aquest any la plantilla s’ha incrementat en dos efectius respecte al 2020 i està formada per onze bombers, deu professionals a temps complet i un amb règim de localització.

Actualment el parc mòbil del servei està format per dos tot terreny d’intervenció ràpida, una bomba rural pesada, una bomba urbana lleugera i un furgó de salvaments varis.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt