Ara llegint
Els pescadors de Formentera reben el nou edifici del Port de la Savina per a la Confraria

Els pescadors de Formentera reben el nou edifici del Port de la Savina per a la Confraria

La Confraria de Pescadors de Formentera compta des d’avui amb un nou edifici al port de la Savina sufragat per l’Autoritat Portuària de Balears (APB). Les obres varen finalitzar aquest mes de gener i avui han estat recepcionades per part de l’APB.

Aquest procés ha culminat amb la visita d’un inspector del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA), que ha pogut comprovar després d’un recorregut per les noves instal·lacions que els treballs desenvolupats s’han ajustat al que s’havia projectat. A l’acte hi eren presents el director de l’APB, Juan Carlos Plaza i el cap d’àrea d’Infraestructures, Antoni Ginard. Per part de el Consell, s’han fet presents els consellers d’Economia, Hisenda i Serveis Generals, Bartomeu Escandell; de Mobilitat i Territori, Rafael González i Infraestructures, Sector Primari i Interior, Josep Marí.

La Confraria de Pescadors gestionarà en concessió aquest espai, que en breu estarà en funcionament.

Cal destacar que la nova localització és més propera al moll pesquer i a la zona d’estesa i reparació de xarxes, de manera que la feina dels pescadors es veurà facilitada. A més, el projecte ha estat consensuat pel Consell de Formentera i l’APB.

Amb un cost d’1.040.910 euros, el nou edifici té forma triangular i consta de planta baixa i coberta transitable amb pèrgola. Es compon d’una zona privada (locals en planta baixa dedicats a la confraria de pescadors i locals tècnics) i una zona pública, que és la coberta accessible als vianants. A aquesta s’accedeix a través d’una rampa i constitueix un autèntic mirador obert a visitants i residents.

L’edifici s’alça mirant cap al mar, creant un objecte emblemàtic al port de la Savina amb dues funcions: crear un equipament altament funcional i proveir a la població d’un espai públic per a la interrelació humana.

Un dels objectius d’aquest projecte és donar continuïtat a tot el perímetre del port i que el nou edifici s’integri com a zona de passeig. D’aquesta manera aquesta fita urbana pretén convertir la zona terrestre del port en un espai connectat amb la trama urbana de la Savina i que connecta, mitjançant l’edifici, el port amb el camí cap a les platges de ses Illetes.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt