Ara llegint
Formentera, a punt de comptar amb una tafona per elaborar oli d’oliva propi

Formentera, a punt de comptar amb una tafona per elaborar oli d’oliva propi

Fins dia 17 d’octubre romandrà obert el procés de licitació de compra de maquinària industrial per a l’extracció de l’oli d’oliva per al futur trull d’oli de l’illa de Formentera. El preu de licitació és de 269.000 euros i el termini d’execució, una vegada adjudicat, és de nou mesos, segons ha informat l’àrea de Medi Rural del Consell de Formentera.

El conseller de Medi Rural, Josep Marí, ha mostrat la seva satisfacció perquè “aquesta és la darrera passa administrativa per finalitzar aquest projecte tan necessari per elaborar oli a la nostra illa”.

Paral·lelament, segons ha explicat Josep Marí, el projecte d’execució de la nau on s’ubicarà el trull d’oli (situat darrere de la nau de la Cooperativa del Camp) “està encomanat a l’empresa Tragsa, que està fent els darrers tràmits per poder iniciar les obres”.

Aquesta edificació tendrà una superfície de 115 metres quadrats, a més d’una zona externa de recepció de les olives. A l’edificació prevista hi haurà la sala de rentat d’olives, la sala d’extracció d’oli, una àrea d’emmagatzematge envasat d’oli, un vestidor i un bany. Aquest projecte tindrà un cost d’uns 200.000 euros.

El conseller ha destacat que “amb la construcció i posada en funcionament del trull, es podran iniciar els tràmits per obtenir una marca que identifiqui l’oli de Formentera, ja que es compliran les normatives sanitàries i així es podrà comercialitzar, la qual cosa esperam que doni un nou impuls al sector agrari de Formentera”.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt