Ara llegint
Formentera aplica des d’avui restriccions de trànsit a diferents punts de l’illa

Formentera aplica des d’avui restriccions de trànsit a diferents punts de l’illa

Formentera aplica des d'avui restriccions de trànsit a diferents punts de l'illa

El Consell Insular de Formentera aplica des d’avui, dia 15 de maig, les noves restriccions d’accés a diverses zones de l’illa. Aquestes mesures, dirigides per l’àrea de Gestió Ambiental i Mobilitat, tenen com a objectiu principal la preservació dels espais naturals i la regulació del trànsit de vehicles per evitar saturacions i impactes negatius al medi ambient.

Una de les principals zones afectades és el Parc Natural de ses Salines, on es regularà l’accés fins al 15 de setembre a les zones del Cavall d’en Borràs i de Llevant, i fins al 30 de setembre a ses Illetes. El parc compta amb una capacitat màxima d’aparcament per a 384 cotxes i 1.132 motocicletes. Mentre que l’accés serà gratuït per als residents de l’illa, els visitants hauran de pagar una taxa variable segons el període de l’any:

Del 15 de maig al 15 de juny: 4 euros per cotxe i 2 per moto.
Del 16 de juny al 15 de juliol: 5 euros per cotxe i 3 per moto.
Del 16 de juliol al 31 d’agost: 6 euros per cotxe i 4 per moto.
De l’1 al 15 de setembre: 5 euros per cotxe i 3 per moto.
Del 16 al 30 de setembre: 4 euros per cotxe i 2 per moto.

Les persones amb mobilitat reduïda, vehicles elèctrics, vianants i bicicletes tindran accés gratuït, mentre que els vehicles híbrids pagaran el 50% de la tarifa. “Volem continuar potenciant la mobilitat sostenible al parc natural i altres zones protegides de l’illa d’importància mediambiental, que a més tenen un gran atractiu turístic, tractant d’evitar situacions de saturació”, ha destacat la consellera de Mobilitat i Gestió Ambiental, Verónica Castelló.

Accés restringit al far des Cap de Barbaria

L’accés amb vehicles de motor al far des Cap de Barbaria també serà restringit fins al 15 d’octubre, amb una barrera situada al quilòmetre 6,5 de la carretera des Cap. Aquesta mesura té com a objectiu preservar el paratge natural de la finca pública de la tanca d’Allà Dins. Els visitants podran aparcar en una zona amb capacitat per a 60 cotxes i 100 motocicletes i continuar el trajecte a peu o en bicicleta fins al far. Durant les hores de màxima afluència (11:00-13:00 i 18:00-22:00 hores), hi haurà un controlador per facilitar l’accés a persones amb mobilitat reduïda.

Protecció del Caló des Mort i es Ram

Del 15 de maig al 15 d’octubre, es regularà l’accés a les zones del Caló des Mort i es Ram per evitar problemes mediambientals, d’aparcament i de circulació, així com per garantir l’accés dels vehicles d’emergència. S’instal·larà senyalització i un controlador informarà sobre la prohibició d’aparcar, permetent només la detenció per desembarcar passatgers. La Policia Local, la Guàrdia Civil i els controladors podran sancionar i retirar els vehicles que infringeixin les normes.

Finalment, del 15 de maig al 15 d’octubre, es prohibirà la circulació de vehicles a l’avinguda de Miramar (des de l’encreuament amb el carrer de s’Espalmador fins a la mar) i al carrer de Punta Prima (des de l’avinguda de Miramar fins al carrer Xaloc) entre les 20:00 i les 06:00 hores, convertint-se en carrers per a vianants durant aquest període. Fora d’aquest horari, els carrers seran transitables. As Pujols disposa de dos aparcaments dissuasius gratuïts als afores: un a la zona sud-est per a 150 cotxes i 150 motocicletes, i un altre a la circumval·lació per a 60 cotxes.

Aquestes mesures reflecteixen l’esforç del Consell de Formentera per preservar els espais naturals i promoure una mobilitat més sostenible i ordenada a l’illa.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt