Ara llegint
Formentera commemora el 200 aniversari del seu ajuntament

Formentera commemora el 200 aniversari del seu ajuntament

Formentera commemora el 200 aniversari del seu ajuntament

Els actes commemoratius del 200 aniversari de l’Ajuntament que impulsa el Consell de Formentera varen començar ahir amb la celebració de dos taules rodones a la Sala de Cultura (Cinema). La primera d’elles, moderada per Pepo Rubio, i sota el títol “Governar a Formentera: l’experiència dels últims 39 anys” va comptar amb la presència dels batles i batlesses Victor Tur, Vicent Escandell, Vicent Serra, Isidor Torres, Juan Manuel Costa, Jaume Ferrer, Alejandra Ferrer i Ana Juan Torres. Posteriorment, es va celebrar una segona taula amb els representants d’associacions i agents socials sobre la “Transformació i conservació: el present de Formentera” i moderada per Toni Ruiz. Hi varen participar Jordi Crespo (Comissió de Festes de Santa Maria), Maria Teresa Ferrer (OCB), Verónica López (AVIF), els empresaris Antònia Ferrer i Vicent Tur, l’historiador Santi Colomar, Jamal el Mansouri (centre Islàmic) i Lina Mayans (treballadora del Consell).

La presidenta del Consell, Ana Juan, va agrair la presència dels participants i del públic en aquest primer acte commemoratiu: “Ens fa molta il·lusió organitzar aquests esdeveniments que entenem com una celebració popular i aquestes taules rodones que volem que fossin un espai molt enriquidor d’intercanvi d’opinions i experiències que ens han de fer servir per pensar i treballar per una illa millor per a les futures generacions”.

La resta d’actes continuaran avui divendres amb la celebració d’una festa popular a la plaça de la Constitució amb concerts i torrada des de les 20.30 hores, una exposició el dilluns 24 d’octubre, des de les 18 hores a la Sala d’Exposicions “Ajuntament Vell sobre la història de la institució, amb fotografies dels edificis, relació i galeria de fotos, objectes i documents (bastó de comandament, llibres municipals, censos electorals, pressupostos, etc.) i un concert commemoratiu de música contemporània i dansa/moviment a la Sala de Cultura “Cinema” el dijous 27 d’octubre, a les 20.30 hores.

A més, ahir es van vendre una trentena de camisetes commemoratives la recaptació de les quals va en benefici de Formenterers Solidaris i que també es podran adquirir en els propers esdeveniments organitzats.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt