Ara llegint
Formentera crearà un centre d’interpretació agrícola a la Mola

Formentera crearà un centre d’interpretació agrícola a la Mola

Formentera crearà un centre d'interpretació agrícola a la Mola

El Consell de Formentera invertirà els dos milions d’euros atorgats dels fons del Pla de sostenibilitat turística en destinacions de 2022 (PSTD) en actuacions de restauració de patrimoni, la creació d’un centre d’interpretació agrícola a la Mola, la instal·lació de plaques fotovoltaiques, la promoció del producte local i la potenciació del big data, segons ha explicat avui el conseller d’Hisenda, Bartomeu Escandell.

Escandell ha recordat que aquests fons es destinen a modernitzar i millorar les destinacions turístiques i estan dividits en quatre eixos:

  • Eix 1: transició verda i ecològica, 600.000 euros. Per crear un centre d’interpretació del món rural i una finca agrícola autosostenible a la finca de ca ses Ferreres, a la Mola, on també es rehabilitarà la casa de ca ses Ferreres. També es rehabilitarà la torre des Garroveret i s’arranjaran les seues rutes senderistes.
  • Eix 2: eficiència energètica, 1.000.000euros€. Per instal·lar plaques fotovoltaiques i punts de recàrrega en aparcaments públics.
  • Eix 3: transició digital, 200.000 euros. Per invertir en transició digital, actuacions de recollida d’informació per al big data turístic a través de l’Observatori de Dades per obtenir informació que ajudi a millorar la destinació i el màrqueting digital.
  • Eix 4: competitivitat, 200.000 euros. Per promocionar productes agroalimentaris locals de quilòmetre zero. D’aquesta manera, se seguirà donant suport i potenciant el sector primari, que genera economia circular.

Aquests plans s’emmarquen dins el programa estatal per a la modernització i millora de les destinacions turístiques. El programa ha estat elaborat per la Secretaria d’Estat de Turisme amb la participació de les comunitats autònomes i els consells i ajuntaments.

En aquest sentit, el Consell de Govern, a proposta de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball, va aprovar ahir la concessió de subvencions directes per un valor de 36,3 milions d’euros als consells insulars de Menorca, Formentera i Mallorca i a diferents ajuntaments de les illes. Formentera rebrà dos milions d’euros.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt