Ara llegint
Formentera declara la guerra als moscards a les zones humides

Formentera declara la guerra als moscards a les zones humides

Formentera declara la guerra als moscards a les zones humides

El Consell de Formentera ha posat en marxa la campanya de control biològic de moscards i quironòmids a les zones humides del Parc Natural de ses Salines (l’estany Pudent, l’estany des Peix i les salines d’en Marroig), que és on es desenvolupen les larves.

El control de les poblacions de moscards i quironòmids es realitza de manera preventiva actuant sobre les larves dels insectes mitjançant tractaments biològics a base de Bacillus thuringiensis israeliensis que actuen directament sobre les larves.

El conseller de Medi Ambient, Antoni Tur, ha assenyalat que “la campanya es perllongarà al llarg de tot l’estiu i fins a finals del mes d’octubre, durant 32 jornades de tractament, i es pot ampliar en cas que enguany hi hagi una major proliferació de moscards”.

Per evitar la proliferació de moscards, l’àrea de Medi Ambient aconsella que la ciutadania prengui una sèrie de mesures a casa seva per evitar focus de mosquits, com ara evitar els recipients que puguin acumular aigua estancada; mantenir els nivells de clor adequats de piscines i safarejos; protegir amb malles mosquiteres els pous i aljubs; vigilar que no s’acumuli aigua a testos i plats, i renovar cada dos o tres dies l’aigua dels abeuradors d’animals. En general, s’ha d’evitar la formació de basses i l’acumulació d’aigua dolça estancada.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt