Ara llegint
Formentera demana auxili a la Guàrdia Civil per controlar els fondejos, les partyboats i altres abusos a la costa

Formentera demana auxili a la Guàrdia Civil per controlar els fondejos, les partyboats i altres abusos a la costa

La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, s’ha reunit amb el General de Divisió, Carlos Crespo de la Prefectura de Costes i Policia Marítima de la Guàrdia Civil davant la necessitat de controlar totes les activitats que es donen en el Parc Natural de les Salines d’Eivissa i Formentera, així com a la resta de la costa de l’illa, amb el suport de totes les administracions implicades.

La trobada va tenir lloc ahir a la tarda amb l’objectiu de recollir les necessitats de Formentera per la feina que s’està fent per implantar una nova base de la Guàrdia Civil del Mar a Eivissa que es destinarà a vigilar la seguretat marítima també de Formentera. Actualment la base del servei marítim es troba a Mallorca.

“Li hem explicat la urgència que tenim perquè es posi ordre en el Parc Natural i també a la resta de la costa de Formentera que està protegida per diferents figures com Lic o Zepa, també que cal controlar els fondejos damunt posidònia, especialment enguany quan veiem com la pressió que fins ara sofria el Parc Natural s’està traslladant a altres zones com es Pujols o es Caló”, ha dit la presidenta.

També s’ha parlat de totes les activitats il·legals com vaixells que es dediquen a la venda ambulant de begudes entre les embarcacions, les Partyboats i la contaminació acústica, la invasió continua de les zones de bany o l’ús d’elements a motor prohibits en aquests espais, entre moltes altres activitats que es produeixen sense permís creant situacions perilloses, insalubres i de competència deslleial. La Guàrdia Civil ha sigut sensible a la necessitat que hi ha a les Pitiüses de disposar d’una base que apropi i millori la presència i vigilància d’aquest cos a les nostres illes. 

El responsable marítim de la Guàrdia Civil ha anunciat que en els pròxims dies es traslladaran alguns vaixells encarregats de la vigilància en el mar, com el Río Segura, a aigües Pitiüses.

A la trobada també han assistit el coronel Alejandro Hernández Mosquera, cap de zona de la Guàrdia Civil de Balears, el comandant Enrique Gómez Bastida i el tinent de Formentera, Andrés Garcia.  

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt