Ara llegint
Formentera, disparada en el reciclatge de vidre: 83 quilograms per habitant davant els 37 de les Illes Balears

Formentera, disparada en el reciclatge de vidre: 83 quilograms per habitant davant els 37 de les Illes Balears

Els ciutadans de l’illa de Formentera varen reciclar fins a 83,1 quilograms de vidre per habitant durant l’any 2021, el major índex de recuperació de les Illes Balears, segons les dades recollides per Ecovidrio.

A la comunitat autònoma, en total, l’any passat els ciutadans varen reciclar fins a 42.839 tones de residus d’envasos de vidre, un fet que suposa 36,5 quilograms per habitant, “i ens situa com la regió líder i al capdavant del país quant al reciclatge d’envasos de vidre”, segon apunten des de l’entitat. Òbviament el pes del turisme és el que fa engreixar aquesta xifra a les Illes Balears, així com la implicació del sector de l’hoteleria.

En aquest sentit, la Conselleria de Medi Ambient del Consell de Formentera col·labora amb l’impuls de la campanya de Banderes Verdes que llança l’entitat i que premia l’esforç de l’hostaleria local amb el reciclatge d’envasos de vidre i la lluita contra el canvi climàtic.

El conseller de Medi Ambient, Antoni Tur, ha destacat “la importància de campanyes com aquesta que ajuden a la conscienciació del reciclatge entre la població i els establiments”. El conseller ha assenyalat que les administracions han de treballar en aquesta línia de reduir la generació de residus i reciclar el màxim possible”.

En total, 180 restaurants i bars de l’illa ja s’han sumat a la iniciativa que té com a objectiu guardonar l’esforç dels establiments hostalers de l’illa i l’activisme per la sostenibilitat durant l’estiu, especialment pel que fa a la gestió correcta dels residus. A més, durant la campanya, Ecovidrio llançarà el I Baròmetre sobre la sostenibilitat hostalera balear i premiarà l’establiment balear més compromès amb l’economia circular i la protecció del nostre entorn.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt