Ara llegint
Formentera no deixa entrar cotxes i motos a l’illa sense autorització des d’avui i fins dia 30 de setembre

Formentera no deixa entrar cotxes i motos a l’illa sense autorització des d’avui i fins dia 30 de setembre

Formentera no deixa entrar cotxes i motos a l'illa sense autorització des d'avui i fins dia 30 de setembre

Avui comença a Formentera, per cinquena temporada, la regulació Formentera.eco d’entrada i circulació de vehicles dins l’illa, el que significa que fins el proper 30 de setembre, per entrar a l’illa amb cotxe o moto s’ha de demanar una autorització.

Avui, primer dia de regulació, hi ha un total de 17.049 vehicles autoritzats per circular.

Les xifres desglossades són:

Turismes de visitants: 566 (quota màxima: 1.880)
Motos de visitants: 27 (quota màxima: 190)
Turismes de residents a Eivissa: 60 (quota màxima: 220)
Motos de residents a Eivissa: 5 (quota màxima: 20)
Turismes de lloguer: 1.900 (quota màxima: 2.268)
Motos de lloguer: 5.081 (quota màxima: 5.880)
Vehicles de residents: 9.111 (sense limitació)
Altres vehicles: 299 (sense limitació)
Total: 17.049

El primer dia de regulació de 2022 (que va ser el 15 de juny i no l’1) hi va haver un total de 18.340 vehicles autoritzats per circular.

En total, a data 1 de juny s’han tramitat un total de 26.000 sol·licituds. El dia d’avui, hi ha disponibilitat de quota cada dia del període de regulació, de l’1 de juny al 30 de setembre.

Objectiu de la legislatura

Aquest 2023 s’estableix en 10.458 el sostre de vehicles de motor que poden accedir a l’illa, circular i estacionar a la via pública. Aquest sostre fa referència als vehicles de lloguer i de visitants que no resideixen a Formentera i que són els que limita la regulació de Formentera.eco. Així, es redueix un 16 % el nombre de vehicles en circulació per l’illa respecte a l’inici de la legislatura i s’aconsegueix l’objectiu acordat fa quatre anys al Consell d’Entitats.

Reserves i acreditacions

Els vehicles de visitants han d’aconseguir l’acreditació per circular fent un tràmit senzill al web www.formentera.eco. Enguany, la taxa s’ha duplicat respecte al 2022: per als turismes és de 6 €/dia amb pagament mínim de 30 € i per les motos és de 3 €/dia amb pagament mínim de 15 €. El període d’aplicació també s’ha allargat un mes i va de l’1 de juny fins al 30 de setembre, mentre que al 2022 anava del 15 de juny al 15 de setembre. Aquests canvis es varen acordar al Consell d’Entitats.

Per als residents l’acreditació és gratuïta, però sí que han de fer el tràmit al mateix web. Tot i això, els cotxes que tenen l’acreditació per aparcar a la zona blava en vigor i els vehicles particulars de residents que paguen l’impost de circulació a Formentera han quedat acreditats automàticament. Els conductors han de consultar que el tràmit s’hagi fet correctament al web www.formentera.eco en un apartat on, només introduint la matrícula, el sistema diu si el vehicle té l’autorització o si encara s’ha de tramitar.

Els vehicles híbrids tenen bonificada la taxa al 50 %, els elèctrics al 100 % i els residents d’Eivissa i de les altres illes, Mallorca i Menorca, també tenen l’acreditació gratuïta.

Informació

Les navilieres que connecten l’illa amb embarcacions que permeten el transport de vehicles estan informant de la regulació a les taquilles i a les seues webs en el procés de compra dels bitllets. D’aquesta manera, es garanteix que la informació de la regulació arribi a totes les persones que venen a Formentera amb el seu vehicle. També s’han repartit cartells i vídeos informatius del projecte.

Aquests primers dies d’inici de la regulació, el Consell prioritzarà la informació; per això, ha preparat una campanya informativa adreçada als residents i treballadors de temporada perquè acreditin els seus vehicles. Dins d’aquesta campanya, els controladors comprovaran a peu de carrer les matrícules dels vehicles estacionats a les vies de Formentera i indicaran mitjançant fulletons si el vehicle està registrat o no.

La llei preveu sancions de, com a mínim, 1.000 euros per als vehicles que circulin sense autorització.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt