Ara llegint
Formentera obri el termini de declaració obligatòria del cens ramader

Formentera obri el termini de declaració obligatòria del cens ramader

Formentera obri el termini de declaració obligatòria del cens ramader

El Consell de Formentera ha obert el termini de declaració obligatòria del cens ramader, que romandrà obert fins dia 28 de febrer. Tots els ramaders de Formentera, tant els que comercialitzen com els que tenen animals per a autoconsum, estan obligats a renovar les seves cartilles ramaderes.

“D’aquesta manera es pretén garantir i planificar els controls sanitaris oportuns pel que fa als animals de producció”, segons ha destacat el conseller de Medi Rural, Josep Marí. En aquest sentit es fa referència a porcs, ovelles, cabres, cavalls i tots els procedents de la família de les aus, com ara gallines, indiots o coloms.

Per a la renovació de les cartilles, les persones interessades s’han de dirigir a l’àrea de Medi Rural i hi han de portar el Llibre o Llibres de Registre d’Explotació, en la qual els ramaders han de deixar constància del balanç de reproductors i del moviment dels animals.

El Consell de Formentera ha obert ajudes associades a les explotacions ramaderes d’oví o cabrum “per garantir la viabilitat econòmica d’aquestes explotacions i reduir el risc d’abandonament”, segons ha especificat el conseller Josep Marí. Les ajudes es varen concedir per animal elegible (femelles de l’espècie ovina i caprina mantengudes com a reproductores) amb una subvenció de 50 euros per cap de bestiar. En concret s’han atorgat ajudes per un valor de 13.950 euros. Només si es fa el cens ramader es poden sol·licitar les subvencions o ajudes.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt