Ara llegint
Formentera obri les portes de la nova residència d’ancians

Formentera obri les portes de la nova residència d’ancians

Formentera obri les portes de la nova residència d'ancians

La residència d’ancians Venda des Brolls, de Formentera, obri avui les seves portes per a 18 persones en situació de dependència, amb una inversió de poc més de 2 milions d’euros, dels quals el Govern n’ha aportat el 70 % i el Consell, el 30 %.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha assistit a la inauguració de la nova infraestructura, que ha duit a terme una jornada de portes obertes, juntament amb la consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago, i la presidenta del Consell Insular de Formentera, Ana Juan.

Armengol ha destacat que «es fa realitat una demanda de fa molt de temps i un somni col·lectiu de la ciutadania de Formentera», la qual forma part «d’un pla d’infraestructures molt potent que ha suposat que tenguem 650 places més de residència a les Illes Balears, una fita històrica en la nostra comunitat autònoma».

Es necessiten més recursos residencials

La presidenta ha defensat que «tenim la gran sort que la gent cada vegada viu més i, per tant, necessitam recursos residencials i Formentera no podia quedar al marge», tot insistint en el fet que «havíem de donar la possibilitat a la gent amb dependència d’estar a l’illa on resideix, on té la família i els amics».

Per part seva, la consellera Santiago ha assegurat que «Formentera es troba en una situació idònia, amb un centre de dia, la nova residència, teleassistència, servei d’ajuda a domicili i ajudes econòmiques que fan que l’illa compti amb totes les prestacions possibles en matèria de dependència»

La presidenta del Consell, Ana Juan, ha assenyalat que “Formentera viu avui un dia històric” i ha recordat “la gran incomoditat que ha suposat durant anys per a moltes famílies haver de desplaçar-se a Eivissa i que avui ja per fi podem oferir aquest servei essencial per a Formentera”.

Els espais

La infraestructura compta amb 14 habitacions individuals i 2 habitacions dobles, i dona resposta a una gran reivindicació de l’illa. Compta, a més, amb infermeria, oficines, recepció, espais comuns (exteriors i interiors), menjador, sala d’activitats i un racó de lectura.

La residència està unida amb el Centre de Dia, té 13 auxiliars sociosanitaris i comparteix amb el Centre de Dia part del personal sanitari, com ara un fisioterapeuta, una psicòloga, un terapeuta ocupacional i un treballador social. A més, disposa d’altres serveis, com cuina i manteniment.

El Govern i el Consell signaran un conveni de col·laboració pel manteniment i funcionament de les places de la residència per a persones en situació de dependència. A més a més, el Consell s’ha fet càrrec de les despeses de mobiliari, de material sanitari i de condicionament de les instal·lacions, així com el personal.

La setmana que ve s’iniciarà l’ocupació de les places, la qual es farà de manera progressiva. Començarà amb dos residents i s’anirà fent de manera intercalada amb els formenterers que són a residències d’Eivissa, que són 9 en total. L’entrada progressiva dels residents es fa per coordinar millor la qualitat assistencial i l’adaptació dels residents al centre i als cuidadors, fins a completar el total de places al llarg de les setmanes següents.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt